Бурячки з хроном на Великдень – рецепт цвіклі
-
2 год
30 хв
8 порцій
48 ккал

Як приготувати домашні цвіклі (бурячки з хроном)/Смачно24
Цвікли – бурячки з хроном традиційно подають на Великдень. Гостра закуска з бурячків чудово смакує з шинкою та ковбасами. Смачно 24 підготував для вас рецепт смачних бурячків з хроном (цвіклі) до святкового столу на Великдень. Гайда готувати разом!
Читайте також: Рецепт смачного салату на Великдень з простих продуктів
Інгредієнти
-
Цукор
2 ч. л.
-
Буряк
1 кг
-
Сіль
2 ч. л.
-
Оцет 9%
4 ст. л.
-
Хрін (корінь)
150 г
Рецепт приготування
1
Запечіть буряк загорнутий у фользі в духовці або відваріть у воді до готовності. Обирайте для страви невеликі буряки, так є менша ймовірність, що буряк буде ликавим.
2
Охолодіть готовий буряк, зніміть з нього шкірку та натріть на дрібній тертці.
3
Почистіть корінь хрону та натріть його на дрібній тертці. Пропорції буряків і хрону давайте на смак, щоб не був дуже гострим, але і не млявим.
4
Заправте цвікли оцтом або лимонним соком, цукром, сіллю та за бажанням додайте кмин. Перемішайте бурячки з хроном та спеціями. Смачного!