Том ям: рецепт супу від Євгена Клопотенко -

30 хв

4 порції

126 ккал

0 / 5
Том ям – рецепт тайського супу від Євгена Клопотенко

Як приготувати тайський суп Том ям/Смачно24

Традиційний тайський суп Том ям закохає вас з першої ложки. Перед приготуванням супу важливо придбати всі потрібні інгредієнти, адже саме від них залежить його смак. Гайда готувати разом зі Смачно 24!

Інгредієнти

для супу
  • Гриб Шиїтаке

    100 г

  • Каффір-лайм

    3 листочки

  • Кінза

    1 пучок

  • Корінь імбиру

    2 см

  • Креветки

    150-200 г

  • Курячий або овочевий бульйон

    1 л

  • Лайм

    1/2 шт.

  • Лемонграс

    1 шт.

  • Цибуля ріпчаста

    1/2 шт.

  • Олія соняшникова

    1 ст. л.

  • Мідії без мушель

    100 г

  • Перець чилі

    1 ст. л.

  • Рибний соус

    2 ст. л.

  • Сіль

    за смаком

  • Часник

    1 зубчик

Рецепт приготування

1

Ретельно помийте всі овочі та зелень, просушіть на паперовому рушнику. Цибулю та імбир почистіть та дрібно нашаткуйте, стебло лемонграсу та перець чилі дрібно наріжте.

2

Почистіть зубчик часнику та поріжте тонкими скибочками. У велику каструлю (2-2,5 л) налийте олії та обсмажте овочі й лемонграс на середньому вогні, доки цибуля не стане м’якою. Додайте в каструлю пасту “Том ям” та 1 л курячого бульйону. Доведіть бульйон до кипіння та додайте листочки каффір лайма, креветки, мідії й рибний соус – перемішайте.

3

Гриби помийте водою та додайте до супу – варіть 10-12 хвилин, посоліть.

4

Подрібніть кінзу, додайте до супу наприкінці приготування супу. Вичавіть сік лайма та перемішайте. Смачного!

Новини кулінарії