Том ям: рецепт супу від Євгена Клопотенко
-
30 хв
4 порції
126 ккал

Як приготувати тайський суп Том ям/Смачно24
Традиційний тайський суп Том ям закохає вас з першої ложки. Перед приготуванням супу важливо придбати всі потрібні інгредієнти, адже саме від них залежить його смак. Гайда готувати разом зі Смачно 24!
Інгредієнти
-
Гриб Шиїтаке
100 г
-
Каффір-лайм
3 листочки
-
Кінза
1 пучок
-
Корінь імбиру
2 см
-
Креветки
150-200 г
-
Курячий або овочевий бульйон
1 л
-
Лайм
1/2 шт.
-
Лемонграс
1 шт.
-
Цибуля ріпчаста
1/2 шт.
-
Олія соняшникова
1 ст. л.
-
Мідії без мушель
100 г
-
Перець чилі
1 ст. л.
-
Рибний соус
2 ст. л.
-
Сіль
за смаком
-
Часник
1 зубчик
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте всі овочі та зелень, просушіть на паперовому рушнику. Цибулю та імбир почистіть та дрібно нашаткуйте, стебло лемонграсу та перець чилі дрібно наріжте.
2
Почистіть зубчик часнику та поріжте тонкими скибочками. У велику каструлю (2-2,5 л) налийте олії та обсмажте овочі й лемонграс на середньому вогні, доки цибуля не стане м’якою. Додайте в каструлю пасту “Том ям” та 1 л курячого бульйону. Доведіть бульйон до кипіння та додайте листочки каффір лайма, креветки, мідії й рибний соус – перемішайте.
3
Гриби помийте водою та додайте до супу – варіть 10-12 хвилин, посоліть.
4
Подрібніть кінзу, додайте до супу наприкінці приготування супу. Вичавіть сік лайма та перемішайте. Смачного!