Рецепт паски, яка вдається завжди -
3 год
6 порцій
160 ккал
Рецепт перевіреної паски на Великдень/Смачно24
Смачно 24 підготувало для вас рецепт паски на Великдень, яка виходить завжди пухкою та смачною. Пам’ятайте, що найважливіше при випіканні й замішуванні паски на Великдень – це настрій та молитва! Гайда готувати паску на Великдень разом!
Інгредієнти
-
Свіжі дріжджі
75 г
-
Ванільний цукор
1 ст. л.
-
Родзинки
150 г
-
Маргарин
100 г
-
Молоко
500 мл
-
Борошно пшеничне
1 кг
-
Цукор
2 склянки
-
Вершкове масло
150 г
-
Цедра апельсина
1 шт.
-
Цедра лимону
1 шт.
-
Яйце
5 шт.
Рецепт приготування
1
Розчиніть у глибокій мисці дріжджі у теплому молоці. Важливо, щоб молоко було саме тепле, а не гаряче. Додайте склянку цукру та 2-3 ложки борошна. Ретельно перемішайте масу, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце.
2
Розділіть білки та жовтки. Курячі жовтки розітріть з рештою цукру і ванільним цукром.
3
Додайте до опари м’яке масло і маргарин, розтерті жовтки з цукром та решту борошна. Замісіть еластичне тісто, якщо потрібно – підсипайте ще борошна.
4
Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште тісто в теплому місці підходити.
5
Ретельно промийте родзинки теплою водою, просушіть паперовим рушником. Зніміть цедру з цитрусових.
6
Холодні білки збийте міксером до густої піни. Додайте в тісто родзинки, цедру цитрусових та білки – ретельно вимішайте тісто. Знову накрийте тісто харчовою плівкою та залиште ще на годину в теплому місці.
7
За потребою змастіть форми для випікання пасок маслом. Заповніть форми тістом на 2/3 та дайте йому ще раз підрости в теплі.
8
Якщо ви не будете покривати паски глазур'ю – змастіть верх тіста в формі жовтком.
9
Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пасхальні паски 40-45 хвилин. Готовність паски перевірте за допомогою дерев'яної шпажки, якщо вона суха – паска готова. Смачного!