Рецепт мусаки від Євгена Клопотенко -
1 год 5 хв
6 порцій
309 ккал
Як приготувати мусаку/Смачно24
Мусака – класична страва грецької кухні з овочів та фаршу. Талановитий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився своїм рецептом улюбленої запіканки. Гайда готувати разом!
Інгредієнти
-
Баклажан
1 шт.
-
Яловичий фарш
400-500 г
-
Кабачок
1 шт.
-
Картопля
2 шт.
-
Цибуля ріпчаста
1 шт.
-
Олія соняшникова
1 ст. л.
-
Помідор
2 шт.
-
Сир Пармезан
50 г
-
Чебрець
1 ч. л.
-
Томатна паста
1 ст. л.
-
Часник
2 зубчики
-
Молоко
500 мл
-
Мелений чорний перець
за смаком
-
Борошно пшеничне
50 г
-
Вершкове масло
50 г
-
Сіль
за смаком
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте овочі водою. Картоплю почистіть від шкірки та наріжте тонкими кружечками.
2
Кабачок та баклажан наріжте кружечками, товщина овочів повинна бути однаковою.
3
У форму для запікання викладіть шарами картоплю, кабачок та баклажан.
4
Почистіть цибулю від лушпиння та наріжте дрібними кубиками. На розігрітій сковорідці з олією підсмажте цибульку до золотистої скоринки. Додайте до засмажки фарш та перемішайте.
5
Наріжте дрібними кубиками помідори та додайте до фаршу. Заправте начинку томатною пастою та подрібненим часником – перемішайте. Посоліть та поперчіть м’ясо сіллю та перцем, додайте чебрець.
6
Для приготування соусу Бешамель розігрійте невелику каструлю, розтопіть у ній вершкове масло та всипте борошно – перемішайте.
7
Влийте в каструлю молоко, спеції та варіть соус доки він не загусне.
8
Половину готового соусу Бешамель вилийте на овочі в формі для запікання. Зверху викладіть фарш та залийте соусом, що залишився.
9
Натріть сир Пармезан на запіканку та поставте її в розігріту до 190 градусів духовку. Страва буде готова через 35-40 хвилин. Смачного!