Як приготувати заварний крем: Муслін класичний рецепт -
45 хв
1 порція
189 ккал
Як приготувати заварний крем Муслін вдома/Смачно24
Основа французького крему Муслін – класичний заварний крем. Його використовують для тортів, зокрема Фрезьє, Шу торта та інших легких десертів. Смачно 24 підготував для вас рецепт справжнього крему Муслін. Гайда готувати разом!
Інгредієнти
-
Ваніль
1 стручок
-
Вода
60 мл
-
Желатин
12 г
-
Молоко
500 мл
-
Борошно пшеничне
25 г
-
Цукор
80 г
-
Вершки 33%
150 мл
-
Вершкове масло
70 г
-
Яєчний жовток
120 г
-
Кукурудзяний крохмаль
25 г
Рецепт приготування
1
Молоко, 1/3 цукру та стручок ванілі ставимо на середній вогонь у каструлі. З'єднайте желатин з водою та залиште набухати.
2
Розітріть жовтки з цукром, що залишився у великій мисці та додайте кукурудзяний крохмаль та борошно. Виймаємо ваніль. Виливаємо гаряче молоко до жовтків та перемішуємо вінчиком. Переливаємо суміш назад до каструлі та заварюємо крем на середньому вогні – весь час помішуйте крем.
3
Як тільки крем злегка закипить, зачекайте 1 хвилину та знімайте його з вогню.
4
Додаємо кубики вершкового масла, набухлий желатин та перебийте масу ручним блендером до однорідності. Якщо у вас утворились грудочки в кремі – це ознака погано вимішаного крему під час варки. Щоб позбутись грудочок пропустіть крем через сито.
5
Вимішуємо крем до охолодження та ставимо в холодильник на кілька годин. Готовий крем перебиваємо в кухонному комбайні або руками за допомогою дерев'яної лопатки.
6
Вершки збиваємо до стійких піків та додаємо в крем Муслін. Перемішуємо. Крем готовий – смачного!