Як приготувати заварний крем: Муслін класичний рецепт -

45 хв

1 порція

189 ккал

0 / 5
Заварний крем Муслін: класичний рецепт в домашніх умовах

Як приготувати заварний крем Муслін вдома/Смачно24

Основа французького крему Муслін – класичний заварний крем. Його використовують для тортів, зокрема Фрезьє, Шу торта та інших легких десертів. Смачно 24 підготував для вас рецепт справжнього крему Муслін. Гайда готувати разом!

Інгредієнти

для крему
  • Ваніль

    1 стручок

  • Вода

    60 мл

  • Желатин

    12 г

  • Молоко

    500 мл

  • Борошно пшеничне

    25 г

  • Цукор

    80 г

  • Вершки 33%

    150 мл

  • Вершкове масло

    70 г

  • Яєчний жовток

    120 г

  • Кукурудзяний крохмаль

    25 г

Рецепт приготування

1

Молоко, 1/3 цукру та стручок ванілі ставимо на середній вогонь у каструлі. З'єднайте желатин з водою та залиште набухати.

2

Розітріть жовтки з цукром, що залишився у великій мисці та додайте кукурудзяний крохмаль та борошно. Виймаємо ваніль. Виливаємо гаряче молоко до жовтків та перемішуємо вінчиком. Переливаємо суміш назад до каструлі та заварюємо крем на середньому вогні – весь час помішуйте крем.

3

Як тільки крем злегка закипить, зачекайте 1 хвилину та знімайте його з вогню. 

4

Додаємо кубики вершкового масла, набухлий желатин та перебийте масу ручним блендером до однорідності. Якщо у вас утворились грудочки в кремі – це ознака погано вимішаного крему під час варки. Щоб позбутись грудочок пропустіть крем через сито.

5

Вимішуємо крем до охолодження та ставимо в холодильник на кілька годин. Готовий крем перебиваємо в кухонному комбайні або руками за допомогою дерев'яної лопатки.

6

Вершки збиваємо до стійких піків та додаємо в крем Муслін. Перемішуємо. Крем готовий – смачного!

Новини кулінарії