Як приготувати рибний бульйон: рецепт -

1 год 20 хв

4 порції

267 ккал

0 / 5

Щоб рибний бульйон мав насичений смак та аромат, використовуйте рибні голови, хвости, панцирі від морепродуктів та хребти. Рибний бульйон може бути як основною стравою, так і основою для соусів.

Інгредієнти

для бульйону
  • Біле вино

    500 мл

  • Гвоздика

    2 шт.

  • Лаврові листки

    3 шт.

  • Морква

    1 шт.

  • Перець чорний горошком

    1 ч. л.

  • Петрушка (зелень)

    за смаком

  • Рибні харчові відходи (голови, хвости, хребет)

    1,2 кг

  • Насіння фенхелю

    1 ч. л.

  • Сіль

    за смаком

  • Естрагон

    1 пучок

Рецепт приготування

1

Помийте овочі, почистіть та дрібно наріжте.

2

В глибоку каструлю налийте вино та два літри води, доведіть до кипіння. Додайте нарізані овочі, прянощі, сіль та зелень, і варіть на слабкому вогні 30 хвилин.

3

Рибні харчові відходи (голови, хвости, панцирі, хребти) добре промийте водою та додайте до бульйону.

4

Варіть бульйон на слабкому вогні 20 хвилин, постійно знімайте піну.

5

Рибний бульйон потрібно добре процідити, щоб в нього не потрапили дрібні кісточки та луска. Для цього візьміть дрібне сито та додатково застеліть його цупким паперовим рушником. 

Новини кулінарії