Як приготувати рибний бульйон: рецепт -
1 год 20 хв
4 порції
267 ккал
Щоб рибний бульйон мав насичений смак та аромат, використовуйте рибні голови, хвости, панцирі від морепродуктів та хребти. Рибний бульйон може бути як основною стравою, так і основою для соусів.
Інгредієнти
-
Біле вино
500 мл
-
Гвоздика
2 шт.
-
Лаврові листки
3 шт.
-
Морква
1 шт.
-
Перець чорний горошком
1 ч. л.
-
Петрушка (зелень)
за смаком
-
Рибні харчові відходи (голови, хвости, хребет)
1,2 кг
-
Насіння фенхелю
1 ч. л.
-
Сіль
за смаком
-
Естрагон
1 пучок
Рецепт приготування
1
Помийте овочі, почистіть та дрібно наріжте.
2
В глибоку каструлю налийте вино та два літри води, доведіть до кипіння. Додайте нарізані овочі, прянощі, сіль та зелень, і варіть на слабкому вогні 30 хвилин.
3
Рибні харчові відходи (голови, хвости, панцирі, хребти) добре промийте водою та додайте до бульйону.
4
Варіть бульйон на слабкому вогні 20 хвилин, постійно знімайте піну.
5
Рибний бульйон потрібно добре процідити, щоб в нього не потрапили дрібні кісточки та луска. Для цього візьміть дрібне сито та додатково застеліть його цупким паперовим рушником.