Як приготувати домашні котлети з фаршу: простий рецепт -

1 год 30 хв

4 порції

60 ккал

0 / 5

У кулінарії одним з найпростіших продуктів для приготування м'ясної страви вважається фарш. Всі ми любимо соковиті домашні котлетки, тож як їх правильно приготувати – читайте далі.

Домашні котлети з фаршу – це завжди смачна і поживна страва. Рецепт приготування є простим, однак у ньому є деякі тонкощі, яких варто дотримуватися, щоб котлети вийшли соковитими.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста

    1 шт.

  • Олія соняшникова

    10 мл

  • Молоко

    100 мл

  • Мелений чорний перець

    1 г

  • Фарш (свинячо-яловичий)

    600 г

  • Хліб

    50 г

  • Часник

    1 зубчик

  • Яйце

    1 шт.

Рецепт приготування

1

Декілька шматочків хліба наріжте та замочіть у молоці. Якщо молока немає, його можна замінити водою. 

2

Почистіть цибулю та зубчик часнику. Потріть цибулю на дрібній терці. Часник видавіть за допомогою часникочавки.

3

Додайте цибулю і часник до фаршу. Додайте чорний мелений перець та сіль за смаком.

4

До суміші додайте 1 яйце і розмішайте.

5

Відбийте фарш і поділіть його на декілька частин.

6

На дошку висипте панірувальні сухарі. Виділіть з фаршу невеличкі кульки. Повністю обкатайте котлету у сухарях, а тоді ножем натисніть на неї, щоб надати товщини. За допомогою руки надайте котлеті овальної або ж подовгастої форми.

7

Поставте сковорідку на середній вогонь та обсмажте котлети до рум'яного кольору. 

Поради щодо приготування

Домашні котлети можна подавати з будь-яким гарніром. Це може бути картопляне пюре, спагеті, тушковані овочі, салати, крупи. Доповнити страву можна різноманітними соусами.

Якщо у вас немає яйця, то можете готувати котлети без нього. Вони все одно триматимуть форму.

Соковиті котлети вийдуть, якщо ви додасте до фаршу сухий хліб, а не свіжий. 

Сформовані котлети не обов'язково смажити усі. Ви можете покласти їх у морозильну камеру, але обов'язково на дошку, щоб вони не склеїлися. Також вони мають бути обкатаними у панірувальних сухарях.

Новини кулінарії