Як правильно варити довгозернистий рис: покроковий рецепт -

45 хв

3 порції

24 ккал

0 / 5
Рис довгозернистий – як правильно варити – рецепт приготування

Як приготувати рис/Смачно24

Правильно приготований рис – запорука смачного гарніру. Кожному варто знати важливі правила того, як приготувати рис смачним, корисним та поживним.

Довгозернистий сорт рису дуже поширений в кулінарії. Його використовують для варіння плову, гарніру і багатьох інших страв.

Інгредієнти

Для рису
  • Лимонний сік

    1 за смаком

  • Олія соняшникова

    1 ч. л.

  • Рис довгозернистий

    150 г

  • Сіль

    1 за смаком

Рецепт приготування

1

Спочатку рис промийте в холодній воді понад 5 раз, щоб вона стала прозорою. Вода з рису повинна бути прозорою, для того, щоб рис був розсипчастим після варіння.

2

Після цього залити промитий рис необхідною кількістю холодної води й поставити на середній вогонь. Іноді рис треба перемішувати, адже він може прилипнути до низу каструлі.

3

Солити рис варто після того, як вода закипить. Зменшити вогонь і залишити варитися на 15 хвилин на повільному вогні.

4

Після приготування, відкинути рис на сито, дати воді стекти та додати вершкове масло за смаком.

Поради щодо приготування

Спочатку рис треба замочити та промити в декількох водах, щоб позбутися сміття й надлишку крохмалю, зробити рис пухким. Також це поліпшить колір готової страви.

Після кипіння додайте до рису трішечки солі й зовсім трохи рослинної олії. А якщо хочете отримати дійсно білосніжну страву, то знадобиться лимонний сік або яблучний оцет.

Щоб приготувати розсипчасту основу, потрібно постійно підтримувати оптимальну температуру в каструлі. Коли крупа з водою закипить,  зменште вогонь до мінімуму та накрийте кришкою.

До речі, для розсипчастості найкраще варити рис в мультиварці, рисоварці, казані або в каструлі з товстим дном.

Новини кулінарії