Як приготувати в'ялені баклажани на зиму: рецепт -

4 год

2 порції

195 ккал

0 / 5
В'ялені баклажани на зиму: рецепт в домашніх умовах

Як приготувати в'ялені баклажани/Смачно24

В’ялені баклажани – це чудова закуска до столу! Зберігайте овочеву закуску в холодильнику не більше 6-7 місяців. Гайда готувати разом зі Смачно 24!

Інгредієнти

для страви
  • Баклажан

    500 г

  • Червоний мелений перець

    за смаком

  • Мелена паприка

    за смаком

  • Оливкова олія

    150 мл

  • Розмарин (свіжий)

    за смаком

  • Сіль

    за смаком

  • Спеція базилік (сушений)

    за смаком

  • Часник

    за смаком

Рецепт приготування

1

Ретельно миємо баклажани, зрізаємо з них шкірку та нарізаємо тоненькими скибочками.

2

Солимо баклажан та залишаємо в каструлі на 15-20 хвилин, щоб він відпустив гіркоту.

3

Зливаємо сік з баклажанів та бланшуємо їх кілька хвилин. Готові баклажани розкладаємо на деко вкрите пергаментом, або на решітку сушарки.

4

Сушити баклажани потрібно при температурі 80 градусів 2-3 години в духовці, або при температурі 50 градусів 2,5-3 години в сушарці.

5

Для маринаду змішуємо всі інгредієнти: олію, спеції та ретельно перемішуємо в однорідну суміш.

6

Готові баклажани складаємо в банку, заливаємо маринадом та закриваємо кришкою. Смачного!

Новини кулінарії