Рецепт смачних домашніх вареників з вишнею -

2 год 25 хв

4 порції

142 ккал

0 / 5
Домашін вареники з вишнею: простий рецепт приготування

Як приготувати вареники з вишнею/Смачно24

Не має нічого смачнішого ніж вареники з вишнею политі густою сметанкою. До речі, до процесу приготування вареників сміло можна залучити дітей.

Смачного вам та вашій родині!

Інгредієнти

для тіста
  • Вода

    100 мл

  • Борошно пшеничне

    100 г

  • Цукор

    1 ч. л.

  • Сіль

    1 дрібка

для начинки
  • Вишня

    500 г

  • Крохмаль

    1/2 ч. л.

  • Цукор

    200 г

Рецепт приготування

1

Ретельно помийте вишню, почистіть від хвостиків та кісточок. Просушіть вишні на паперовому рушнику.

2

Викладіть вишні та плоску тарілку та посипте цукром – залиште ягоди на дві години. Сік, що з’явиться злийте окремо.

3

Для тіста на вареники з вишнею потрібно ретельно просіяти борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Зробіть у борошні ямку, насипте туди цукор та сіль. Злегка підігрійте воду, додайте до миски з борошном та замісіть еластичне та однорідне тісто.

4

Накрийте миску з готовим тістом для вареників харчовою плівкою та залиште відпочити на 30-40 хвилин. 

5

Тонко розкачайте тісто та сформуйте кружечки склянкою – варенички.

6

Змішайте цукор з крохмалем. Викладіть на вареничку кілька ягід вишні, посипте сумішшю з цукру та крохмалю. Ретельно заліпіть краї тіста звичайними защепами або косичкою за смаком.

7

Готові, зліплені вареники викладайте на дощечку та присипайте борошном.

8

У велику каструлю налийте води, доведіть до кипіння та тільки тоді кидайте вареники варитися. Коли вареники спливуть на поверхню – витягніть їх шумівкою. Змастіть готові вареники з вишнею вершковим маслом, посипте цукром та подавайте зі сметанкою. За бажанням їх можна додатково полити соком з вишні, який ми злили з ягід. Смачного!

Новини кулінарії