Рецепт смачних домашніх вареників з вишнею -
2 год 25 хв
4 порції
142 ккал
Як приготувати вареники з вишнею/Смачно24
Не має нічого смачнішого ніж вареники з вишнею политі густою сметанкою. До речі, до процесу приготування вареників сміло можна залучити дітей.
Смачного вам та вашій родині!
Інгредієнти
-
Вода
100 мл
-
Борошно пшеничне
100 г
-
Цукор
1 ч. л.
-
Сіль
1 дрібка
-
Вишня
500 г
-
Крохмаль
1/2 ч. л.
-
Цукор
200 г
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте вишню, почистіть від хвостиків та кісточок. Просушіть вишні на паперовому рушнику.
2
Викладіть вишні та плоску тарілку та посипте цукром – залиште ягоди на дві години. Сік, що з’явиться злийте окремо.
3
Для тіста на вареники з вишнею потрібно ретельно просіяти борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Зробіть у борошні ямку, насипте туди цукор та сіль. Злегка підігрійте воду, додайте до миски з борошном та замісіть еластичне та однорідне тісто.
4
Накрийте миску з готовим тістом для вареників харчовою плівкою та залиште відпочити на 30-40 хвилин.
5
Тонко розкачайте тісто та сформуйте кружечки склянкою – варенички.
6
Змішайте цукор з крохмалем. Викладіть на вареничку кілька ягід вишні, посипте сумішшю з цукру та крохмалю. Ретельно заліпіть краї тіста звичайними защепами або косичкою за смаком.
7
Готові, зліплені вареники викладайте на дощечку та присипайте борошном.
8
У велику каструлю налийте води, доведіть до кипіння та тільки тоді кидайте вареники варитися. Коли вареники спливуть на поверхню – витягніть їх шумівкою. Змастіть готові вареники з вишнею вершковим маслом, посипте цукром та подавайте зі сметанкою. За бажанням їх можна додатково полити соком з вишні, який ми злили з ягід. Смачного!