Рецепт варення з кизилу без кісточок на зиму -
3 год
2 порції
290 ккал
Як приготувати варення з кизилу без кісточок/Смачно24
Смачне варення з кизилу без кісточок можна їсти з хрустким свіжим хлібом, начиняти млинці або їсти прямо з ложки.
Гайда готувати разом зі Смачно 24!
Інгредієнти
-
Ванільний цукор
20 г
-
Кизил
1200 г
-
Цукор
700 г
Рецепт приготування
1
Ретельно миємо ягоди, перебираємо та викидаємо зіпсутий кизил. У великому тазі для варення або каструлі варимо кизил попередньо залитий водою на 2-3 см вище рівня ягід.
2
Через 30-40 хвилин не виливаючи відвар зціджуємо кизил та даємо охолонути. Теплі ягоди перетираємо через велике сито та відділяємо таким чином кісточки від м’якоті.
3
Отримане кизилове пюре з’єднуємо з відваром та додаємо цукор. Варимо кизилове варення на слабкому вогні час від часу перемішуючи його.
4
Знімаємо піну, що утворюється та варимо доки не залишиться 1/3 від початкового об’єму. Додаємо ванільний цукор за смаком.
5
Готове варення розливаємо по стерилізованих банках та закриваємо кришками. Перевертаємо заготовки верх дном до повного охолодження. Смачного!