Як приготувати варення з айви – рецепт -

19 год 40 хв

2 порції

290 ккал

0 / 5
Варення з айви на зиму – рецепт – як готувати айвове варення

Рецепт варення з айви/Смачно24

Айва – це фрукт, який одночасно схожий і на яблуко, і на грушу. Він достатньо терпкий та кислий, якщо вживати його в сирому вигляді, але якщо ви приготуєте з айви варення – воно буде неперевершеним.

Смачно 24 підготував для вас смачний рецепт варення з айви шматочками – гайда готувати разом!

Інгредієнти

для страви
  • Айва

    1 кг

  • Лимонна кислота

    1/2 ч. л.

  • Цукор

    за смаком

Рецепт приготування

1

Ретельно помийте айву, зніміть шкірку та видаліть насіння. Наріжте айву на шматочки товщиною близько 1 см та покладіть в миску для варки варення.

2

Залийте айву 1 склянкою чистої води та додайте ¼ лимонної кислоти – доведіть до кипіння та варіть близько 10 хвилин. Шумівкою дістаньте шматочки айви та охолодіть їх.

3

У воду з-під айви додайте цукор та доведіть до кипіння, щоб утворився сироп. Додайте айву та варіть 6-7 хвилин на середньому вогні. Не забувайте знімати піну.

4

Відставте айву в мисці на ніч. Зранку знову закип’ятіть варення й варіть помішуючи 4-5 хвилин.

5

Знову охолодіть варення та повторіть процес ще раз – варіть 5 хвилин, потім додайте ¼ ч. л лимонної кислоти та варіть ще 5 хвилин.

6

Заздалегідь простерилізуйте банки, розлийте в них варення та закрийте кришками. Переверніть банки верх дном, вкутайте теплим рушником та дайте повністю охолонути. Смачного!

Поради щодо приготування

Зберігайте варення з айви в темному і прохолодному місці.

Новини кулінарії