Як приготувати уху вдома: рецепт з форелі -
3 год
6 порцій
198 ккал
Рецепт ухи вдома/Смачно24
В холодну пору так і хочеться скуштувати гарячого супу, щоб зігрітись та посмакувати рибкою. Смачно 24 підготував для вас рецепт справжньої ухи з форелі, яку ви з легкістю зможете приготувати вдома.
Інгредієнти
-
Вода
1,5 - 2 л
-
Картопля
2 шт.
-
Лавровий лист
за смаком
-
Цибуля ріпчаста
1 шт.
-
Мелений чорний перець
за смаком
-
Морква
1 шт.
-
Петрушка (зелень)
за смаком
-
Сіль
за смаком
-
Кріп (зелень)
за смаком
-
Форель
2,5 - 3 кг
-
Часник
1 зубчик
Рецепт приготування
1
Ретельно миємо та чистимо рибу, видаляємо нутрощі та промиваємо форель. Відріжте рибі голову, плавники та хвіст. Наріжте форель стейками та покладіть в окрему миску. Цибулю та моркву почистіть.
2
У велику каструлю наберіть води, посоліть та додайте спецій. Загорніть у марлю хвіст, плавники та голову форелі й відправте в каструлю. Варіть бульйон на середньому вогні близько години разом з овочами.
3
Вийміть марлю з рибою, цибулю та моркву – їх ми вже не будемо використовувати в супі. Почистіть картоплю, наріжте великими шматками та додайте до бульйону.
4
Додайте в суп стейки форелі, посоліть та додайте перцю. Варіть уху до готовності риби.
5
Наприкінці приготування рибного супу додайте нарізаний часник та зелень. Накрийте уху кришкою, виключіть вогонь та дайте супу настоятись близько 10 хвилин. Смачного!