Рецепт соусу Шорон: покрокова інструкція
-
30 хв
4 порції
245 ккал

Як приготувати соус Шорон/Смачно24
Соус Шорон чудово підходить до смаженої телятини. Спробуйте приготувати його вдома за рецептом Смачно 24.
Інгредієнти
-
Біле вино
100 мл
-
Лавровий лист
1 шт.
-
Перець чорний горошком
1 ст. л.
-
Помідор
2 шт.
-
Вершкове масло
250 г
-
Сіль
за смаком
-
Чебрець
1 шт.
-
Часник
1 зубчик
-
Естрагон
2 гілочки
-
Яєчний жовток
1 шт.
Рецепт приготування
1
Вершкове масло розтопіть в каструлі та зніміть пінку. Охолодіть масло до кімнатної температури.
2
Бланшуйте помідори, зніміть з них шкірку, видаліть насіння та наріжте філе кубиками.
3
Наріжте часник дрібним кубиком та помийте гілочки чебрецю та естрагону.
4
З’єднайте вино, лавровий лист, чорний перець, гілочки естрагону та чебрецю, варіть маринад до об’єму 50 мл. Процідіть через сито.
5
Збийте жовток в металевій чаші, додайте маринад та продовжуйте збивати до утворення піни. Далі збивайте соус на водяній бані вінчиком, поки піна не стане ще пишнішою.
6
Зніміть чашу з водяної бані та тоненькою цівкою влийте масло в соус, додайте часник та помідор, посоліть. Смачного!