Як приготувати солодкі кабачки на зиму вдома -
45 хв
2 порції
160 ккал
Рецепт солодких кабачків на зиму/Смачно24
Консервовані солодкі кабачки за рецептом Смачно 24 нагадують за смаком шматочки ананасу. Спробуйте приготувати смачну заготовку на зиму вдома власноруч!
Інгредієнти
-
Апельсин
1 шт.
-
Ванільний цукор
за смаком
-
Вода
за смаком
-
Кабачок
3 шт.
-
Лимонна кислота
за смаком
-
Цукор
за смаком
Рецепт приготування
1
Ретельно миємо кабачки та нарізаємо середнім кубиком – такий метод нарізки найкращий для цього рецепту.
2
Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки для консервації кабачків.
3
Апельсин помийте, обшпарте окропом та просушіть паперовим рушником. Зніміть з фрукта цедру та видавіть сік.
4
Цедру апельсина викладіть на дно банки, зверху щільно шматочки кабачків.
5
В каструлі розчиніть цукор у теплій воді, влийте сік апельсина, щіпку ванільного цукру і лимонної кислоти. Дайте сиропу покипіти кілька хвилин та залийте ним банки з кабачками.
6
Накрийте заготовки кришками та проваріть банки у великій каструлі з водою 15 хвилин на повільному вогні. Не забудьте на дно каструлі покласти ганчірку, щоб дно банки не дало тріщин.
7
Дістаємо банки з кабачками з каструлі та закриваємо кришками. Переверніть консервацію дном вгору та закутайте в теплий рушник доки вона не охолоне. Смачного!