Рецепт самси з куркою та цибулею порей
                                
                                     -
                                    -
                                
                            
                        
                            
                                3 год
                        
                            14 порцій
                        
                            142 ккал
                        
 
                Як приготувати запашну самсу з куркою/Смачно24
Запашна самса давно полонила серця справжніх поціновувачів смачненької випічки. За рецептом Смачно 24 ви з легкістю приготуєте самсу вдома. Гайда готувати разом!
Інгредієнти
- 
                                                    Вода 100 мл 
- 
                                                    
                                                        Куряче філе
                                                    
                                                 
                                                 500 г 
- 
                                                    Цибуля порей 1 шт. 
- 
                                                    Борошно пшеничне 250 г 
- 
                                                    Вершкове масло 100 г 
- 
                                                    Сіль 1 дрібка 
- 
                                                    Яєчний жовток 1 шт. 
Рецепт приготування
1
Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Додаємо до борошна сіль та натираємо холодне вершкове масло на грубій тертці.
2
Вимішайте руками борошно з маслом, влийте 100 мл холодної води та замішуємо тісто.
3
Обгорніть тісто у харчову плівку та поставте в холодильник на 30-40 хвилин.
4
Охолоджене тісто розділяємо на дві частини, з одної формуємо ковбаску та ріжемо на 7 частин, іншу – ставимо назад до холодильника. Для начинки дрібно наріжте куряче філе, заправте сіллю та чорним перцем, додайте нарізану кружечками цибулю порей та ретельно вимішайте всі інгредієнти.
5
Кожен зі шматочків розкачуємо у невеликі коржики, близько 10-12 см діаметром, та начиняємо начинкою з курки. Защепіть краї тіста так, щоб утворився трикутник.
6
Змастіть верх самси жовтком та ставте випікатись у розігріту духовку до 180 градусів на 40-45 хвилин. Доки перша партія самси печеться, приготуйте другу – з іншим шматком тіста, що в холодильнику. Смачного!
 
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                    