Рецепт самси з куркою та цибулею порей -

3 год

14 порцій

142 ккал

0 / 5
Самса з куркою та цибулею порей – рецепт самси вдома

Як приготувати запашну самсу з куркою/Смачно24

Запашна самса давно полонила серця справжніх поціновувачів смачненької випічки. За рецептом Смачно 24 ви з легкістю приготуєте самсу вдома. Гайда готувати разом!

Інгредієнти

для страви
  • Вода

    100 мл

  • Куряче філе

    500 г

  • Цибуля порей

    1 шт.

  • Борошно пшеничне

    250 г

  • Вершкове масло

    100 г

  • Сіль

    1 дрібка

  • Яєчний жовток

    1 шт.

Рецепт приготування

1

Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Додаємо до борошна сіль та натираємо холодне вершкове масло на грубій тертці.

2

Вимішайте руками борошно з маслом, влийте 100 мл холодної води та замішуємо тісто.

3

Обгорніть тісто у харчову плівку та поставте в холодильник на 30-40 хвилин.

4

Охолоджене тісто розділяємо на дві частини, з одної формуємо ковбаску та ріжемо на 7 частин, іншу – ставимо назад до холодильника. Для начинки дрібно наріжте куряче філе, заправте сіллю та чорним перцем, додайте нарізану кружечками цибулю порей та ретельно вимішайте всі інгредієнти.

5

Кожен зі шматочків розкачуємо у невеликі коржики, близько 10-12 см діаметром, та начиняємо начинкою з курки. Защепіть краї тіста так, щоб утворився трикутник. 

6

Змастіть верх самси жовтком та ставте випікатись у розігріту духовку до 180 градусів на 40-45 хвилин. Доки перша партія самси печеться, приготуйте другу – з іншим шматком тіста, що в холодильнику. Смачного!

Новини кулінарії