Рецепт вонтонів на китайський Новий Рік 2020 -
1 год 45 хв
4 порції
227 ккал
Вонтони нагадують українські пельмені, їх також начиняють фаршем і відварюють. Однак є і відмінності – вонтони подаються в бульйоні. Вонтони готують цілою родиною, адже це певна традиція, в яку китайці вірять і сумлінно слідують їй. У Китаї стверджують, що процес ліплення вонтонів на Новий рік зміцнює родинні зв'язки, а також приносить зміни на краще.
Інгредієнти
-
Гаряча вода
1/2 склянки
-
Олія соняшникова
1 ст. л.
-
Борошно пшеничне
2,5-3 склянки
-
Холодна вода
1/3 склянки
-
Зелена цибуля
1 пучок
-
Імбир тертий
1 ст. л.
-
Цукор
за смаком
-
Свинний фарш
500 г
-
Соєвий соус
2 ст. л.
-
Сіль
за смаком
-
Яєчний білок
1 шт.
-
Яєчний жовток
1 шт.
Рецепт приготування
1
Просійте борошно і додайте до нього гарячої води.
2
Ретельно перемішайте і додайте холодної води.
3
Замісіть еластичне тісто і додайте олію.
4
Охолодіть готове тісто в холодильнику протягом години.
5
Посипте робочу поверхню кукурудзяним крохмалем і розкатайте тісто. Сформуйте квадрати чи кола для вонтонів.
6
Для начинки дрібно наріжте цибулю і додайте до свинного фаршу. Ретельно перемішайте і заправте соєвим соусом, цукром та імбирем.
7
Додайте до фаршу білок, а жовтком змастіть краї тіста.
8
Викладіть фарш в центр вонтонів і сформуйте їх у вигляді мішечків.
9
Відваріть вонтони в солоній воді 7-9 хвилин. Подавайте вонтони з бульйоном. Смачного!