Рецепт вонтонів на китайський Новий Рік 2020 -

1 год 45 хв

4 порції

227 ккал

0 / 5

Вонтони нагадують українські пельмені, їх також начиняють фаршем і відварюють. Однак є і відмінності – вонтони подаються в бульйоні. Вонтони готують цілою родиною, адже це певна традиція, в яку китайці вірять і сумлінно слідують їй. У Китаї стверджують, що процес ліплення вонтонів на Новий рік зміцнює родинні зв'язки, а також приносить зміни на краще.

Інгредієнти

для тіста
  • Гаряча вода

    1/2 склянки

  • Олія соняшникова

    1 ст. л.

  • Борошно пшеничне

    2,5-3 склянки

  • Холодна вода

    1/3 склянки

для начинки
  • Зелена цибуля

    1 пучок

  • Імбир тертий

    1 ст. л.

  • Цукор

    за смаком

  • Свинний фарш

    500 г

  • Соєвий соус

    2 ст. л.

  • Сіль

    за смаком

  • Яєчний білок

    1 шт.

  • Яєчний жовток

    1 шт.

Рецепт приготування

1

Просійте борошно і додайте до нього гарячої води.

2

Ретельно перемішайте і додайте холодної води.

3

Замісіть еластичне тісто і додайте олію.

4

Охолодіть готове тісто в холодильнику протягом години.

5

Посипте робочу поверхню кукурудзяним крохмалем і розкатайте тісто. Сформуйте квадрати чи кола для вонтонів.

6

Для начинки дрібно наріжте цибулю і додайте до свинного фаршу. Ретельно перемішайте і заправте соєвим соусом, цукром та імбирем.

7

Додайте до фаршу білок, а жовтком змастіть краї тіста.

8

Викладіть фарш в центр вонтонів і сформуйте їх у вигляді мішечків.

9

Відваріть вонтони в солоній воді 7-9 хвилин. Подавайте вонтони з бульйоном. Смачного!

Новини кулінарії