Рецепт салату з огірків на зиму по-корейськи -
2 год
12 порцій
85 ккал
Рецепт консервованих огірків/Смачно24
Пропонуємо приготувати консервовані огірки по-корейськи на зиму. Цей рецепт ідеально підійде для консервації огірків та приготований салат прикрасить ваш святковий стіл.
Інгредієнти
-
Червоний мелений перець
1 ст. л.
-
Морква
1 кг
-
Огірок
4 кг
-
Рослинне масло
200 мл
-
Цукор
200 мл
-
Сіль
100 г
-
Оцет 9%
1 склянка
-
Часник
2 ст. л.
Рецепт приготування
1
Помийте моркву, очистіть та натріть на грубій тертці. Найкраще використовувати спеціальну тертку для моркви по-корейськи.
2
Огірки помийте в воді, обріжте кінчики. Розріжте огірочки на 4 частини вздовж. Найкраще брати огірки невеликого розміру.
3
Приготуйте маринад: змішати рослинну олію, сіль, червоний мелений перець, часник, цукор і оцет.
4
Змішати у великій каструлі огірки і моркву, залийте все маринадом. Перемішайте і залиште на 4 години настоюватися.
5
Розкладіть готовий салат по півлітрових банках (попередньо обдайте їх окропом), накрийте кришками і стерилізуйте 10-15 хвилин (банки великих розмірів простерилізуйте довше).
Поради щодо приготування
Найкраще використовувати звичайну кам'яну сіль грубого помелу без домішок. Вона дає найбільш насичений і повний смак. Ще одна небезпека від дрібної солі – огірки можуть стати м'якими. На 1 л води, як правило, використовують 50-60 г солі (2-2,5 ст.л).