Рецепт домашнього пирога з яблуками та безе -
3 год
6 порцій
290 ккал
Як приготувати домашній пиріг з яблуками/Смачно24
Пиріг з яблуками та безе надзвичайно смачний та легкий у приготуванні. Смачно 24 пропонує вам приготувати його на десерт та подавати повністю охолодженим. Гайда готувати разом!
Інгредієнти
-
Апельсин
1/2 шт.
-
Ванільний цукор
15 г
-
Олія соняшникова
1 ст. л.
-
Мелена кориця
1 ч. л.
-
Борошно пшеничне
450 г
-
Розпушувач
12 г
-
Цукор
1 склянка
-
Вершкове масло
250 г
-
Сметана
2 ст. л.
-
Яблука
1 кг
-
Яйце
4 шт.
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте яйця. Відокремте білки від жовтків. Яєчні білки відправте в холодильник охолоджуватися, а жовтки збийте з половиною цукру.
2
Ретельно просійте борошно та розпушувач через дрібне сито, щоб не було грудочок. Додайте суміш до жовтків та натріть до них охолоджене вершкове масло на грубій тертці.
3
Влийте сметану та додайте ванільний цукор – замісіть еластичне тісто. Загорніть готове однорідне тісто в харчову плівку та поставте відпочивати в холодильник на 30 хвилин.
4
Ретельно помийте яблука, видаліть серединки та плодоніжки та наріжте часточками товщиною близько 4 мм.
5
Розігрійте духовку до 200 градусів. На деко для випікання пирога змащеного олією викладіть розкачане тісто, сформуйте бортики.
6
Зверху на тісто викладіть яблука, збризніть їх соком апельсина та посипте корицею для аромату.
7
Відправте пиріг випікатись при 180 градусах 20 хвилин. Для приготування безе збийте білки з цукром, що залишився в густу піну.
8
Викладіть білки поверх яблук та випікайте пиріг ще 7-10 хвилин, доки вони не стануть золотавими. Смачного!