Рецепт приготування дерунів з картоплі
                                
                                     -
                                    -
                                
                            
                        
                            
                                45 хв
                        
                            4 порції
                        
                            131 ккал
                        
 
                Деруни – страва української кухні, яку обожнюють, мабуть, усі. Хрустка скоринка дерунів, ніжна картопляна текстура всередині, а ще полита ніжною сметанкою. Смакота!
Хоч цю страву і вважають легкою у приготуванні, та є кілька секретів, завдяким яким деруни будуть неперевершеного смаку та консистенції. Для дерунів слід обирати ті сорти картоплі, які підходять для саме смаження: Розара, Уладар, Аноста, Рокко, Метеор або Аріель.
Інгредієнти
- 
                                                    Картопля 700 г 
- 
                                                    Цибуля ріпчаста 2 шт. 
- 
                                                    Олія соняшникова для смаження 
- 
                                                    Мелений чорний перець за смаком 
- 
                                                    Борошно пшеничне 2 ст. л. 
- 
                                                    Сіль за смаком 
- 
                                                    Яйце 1 шт. 
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте картоплю, очистіть її від шкірки та натріть в глибокій мисці. Найкращий смак дерунів буде, якщо ви натрете картоплю на грубу терку. Відіжміть з картоплю зайвий сік.
2
Почистіть цибулю, розріжте її на дві половини та натріть на дрібній терці. За бажанням, цибулю можна не натирати на тертці, а дрібно порізати ножем.
3
Картоплю та цибулю ретельно перемішайте в мисці, додайте куряче яйце та борошно. Додайте спеції, та ще раз ретельно перемішайте деруни.
4
Розігрійте сковорідку для смаження дерунів, налийте соняшникової олії для смаження. Починайте смажити деруни тільки тоді, коли олія добряче нагріється. В холодній олії деруни будуть вбирати в себе зайвий жир, калорійність такої страви буде вдвічі більша.
5
Викладіть тісто для дерунів на гарячу сковорідку та смажте з обох сторін до золотої скоринки. Деруни формуйте ложкою, їхній розмір має бути невеликим, щоб деруни добре просмажились всередині. Якщо ви невпевнені у їхньому рівномірному просмаженні, тоді накрийте деруни кришкою. Подавайте деруни з сметаною. Смачного!
 
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                    