Рецепт консервованих персиків половинками
-
1 год
4 порції
85 ккал
![Персики половинками – рецепт консервованих персиків на зиму](/resources/photos/recipe/1200x675_DIR/201912/2100201f663-dfcf-42be-b71d-accaaf09fa0b.png?1593773871000)
Консервовані персики чудово підійдуть для декорування тортів, в кремову начинку та звичайно їх можна просто їсти зразу з банки.
Інгредієнти
-
Вода
1 л
-
Лимонна кислота
1/2 ч. л.
-
Персики
1 кг
-
Цукор
400 г
Рецепт приготування
1
Добре вимийте персики. Зніміть з персиків шкіру (спочатку обдайте їх окропом, а потім помістіть в холодну воду). Плоди розріжте навпіл та видаліть кісточки.
2
У банки викладіть половинки персиків – зрізами вниз, так плоди будуть краще зберігати форму.
3
Закип'ятіть воду та залийте в банки. Залиште на 15 хвилин.
4
Потім злийте воду в каструлю. Додайте цукор та лимонну кислоту. На одну літру води знадобиться 400 гр цукру, на банку 0,5 – відповідно 200 гр.
5
Доведіть сироп до кипіння та проваріть 2-3 хвилини.
6
Сиропом знову залийте банки. Закрийте банки кришками, переверніть та накрийте ковдрою до повного вистигання.
7
Після цього банки можна переносити в прохолодне і темне місце.
Поради щодо приготування
Перед самою консервацією потрібно простерилізувати банки та кришки. Якщо ви цього не зробили, то стерилізуйте у каструлі вже з персиками.