Рецепт консервованих огірків з кетчупом на зиму -
3 год
1 порція
95 ккал
Як консервувати огірки/Смачно24
Класичний набір для консервації огірків виглядає так: смородинові листя, листя хрону, парасольки кропу, перець горошком. Ми пропонуємо вам спробувати рецепт консервації огірків з кетчупом. Смачного!
Інгредієнти
-
Вода
1 склянка
-
Кетчуп "Чилі"
300 мл
-
Лаврові листки
1-2 шт.
-
Огірок
1 банка
-
Перець чорний горошком
10 шт.
-
Цукор
200 г
-
Сіль
1,5 ст. л.
-
Оцет 9%
300 мл
-
Часник
2 зубчики
Рецепт приготування
1
Огірки помийте і обріжте кінчики. Залийте водою і залиште на 2-3 годин.
2
На дно банки викладіть часник, перець горошком і лавровий лист. За бажанням, додайте листя смородини та парасольку кропу. Щільно викладіть огірки, щоб не було великих порожнеч.
3
Воду закип'ятіть, залийте в банку з огірками. Накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин. Злийте воду назад в каструлю. Додайте туди кетчуп, перемішайте і доведіть до кипіння. Залийте отриманою сумішшю огірки, закатайте залізною кришкою, переверніть і накрийте ковдрою.
Поради щодо приготування
Інгредієнти в рецепті розраховані на 1 літрову банку.