Рецепт консервованих хрустких огірків на зиму
-
3 год
6 порцій
85 ккал

Ну хто ж не любить похрумтіти соковитими консервованими огірочками зимою? Мабуть, усі. Цей рецепт ідеально підійде для зимової консервації. Хрумкі консервовані огірочки вдало поєднаються на вашому святковому та обідньому столі з салом на чорному хлібі, з різноманітними гарнірами та м’ясом.
Інгредієнти
-
Вода
1 л
-
Гвоздика
2-3 шт.
-
Запашний перець горошком
8-10 шт.
-
Лавровий лист
2-3 шт.
-
Листки смородини
3-4 шт.
-
Огірок
3 кг
-
Цукор
2 ст. л.
-
Кріп (суцвіття)
3-4 шт.
-
Оцет 9%
1/3 ч. л.
-
Часник
4 зубчики
Рецепт приготування
1
Огірки помийте, відріжте кінчики та замочіть в холодній воді на 2-3 години.
2
Листя смородини і кріп промийте та висушіть. Часник почистіть від лушпиння. У стерилізовані банки викладіть на дно листя смородини, кріп, часник, перець горошком, лавровий лист і гвоздику. Викладіть щільно огірки.
3
Воду закип'ятіть та залийте кропом банки, залиште на 20 хвилин.
4
Приготуйте розсіл – вилийте воду з банок, додайте 1 ст.л солі та 2 ст.л цукру. Доведіть до кипіння та залийте в банки. Потім додайте оцет – 1/3 ч.л на літрову банку. Закатайте залізними кришками і переверніть.
Поради щодо приготування
Оцет 9% з розрахунку 1/3 ч.л на банку.