Рецепт класичного соусу Бешамель -

30 хв

3 порції

104 ккал

0 / 5

Соус Бешамель вважають одним із 4 основних базових соусів французької кухні. Перша згадка про соус Бешамель з’явилась у 1651 році в книзі “Le Cuisinier François”, яку написав кухар Людовика XIV Франсуа П’єр де Ла Варенн.

Соус назвали на честь маркіза Луї де Бешамель, та, насправді, він не є його винахідником. Саме для нього уперше був приготований соус, щоб здивувати його смакові уподобання. Ім'я шеф-кухара, який винайшов соус Бешамель, залишилося невідомим. Згідно з поширеною легендою народився соус Бешамель випадково: кухар маркіза вирішив додати трохи вершків у звичайний густий білий соус Велюте. Відтоді, ось уже декілька століть, соус бешамель користується популярністю в усьому світі. 

Ми підготували для вас класичний рецепт базового соусу Бешамель.

Інгредієнти

для соусу
  • Молоко

    2,5 склянки

  • Мелений чорний перець

    за смаком

  • Борошно пшеничне

    50 г

  • Мускатний горіх

    за смаком

  • Вершкове масло

    50 г

  • Сіль

    за смаком

Рецепт приготування

1

На розігрітій сковорідці розтопіть вершкове масло.

2

Всипте до масла борошно та швидко перемішуйте вінчиком.

3

Коли ви відчуєте приємний аромат, злегка підсмаженого борошна додайте до суміші молоко. Не забувайте активно перемішувати соус до утворення однорідної густої маси.

4

Доведіть соус Бешамель до легкого кипіння, зніміть з вогню та додайте спецій.

5

Натріть мускатний горіх до соусу Бешамель та ретельно перемішайте. Смачного!

Новини кулінарії