Рецепт качки по-пекінськи вдома: як готувати та їсти -

20 год

4 порції

160 ккал

0 / 5
Рецепт качки по-пекінськи: як готувати і як правильно їсти

Як приготувати качку по-пекінськи вдома/Смачно24

Класичний рецепт качки по-пекінськи готують у Китаї близько трьох днів у спеціальній грубці. Смачно 24 підготував для вас домашній рецепт качки по-пекінськи, яка буде маринуватися лише добу, а на смак нічим не відрізняється від оригіналу.

Качку нарізають перед подачею на стіл невеликими шматочками та подають разом із різноманітними соусами: соєвим соусом, гірчицею, маринованим імбиром, свіжим часником та навіть цукром.

Також не обходиться без нарізки свіжого огірка та селери. Окремо подають спеціальні млинці, у які й загортають шматочки качки, соуси та спеції.

 Гайда готувати разом!

Інгредієнти

для страви
  • Китайська суміш спецій

    1 шт.

  • Бадьян

    2 шт.

  • Вода

    2 л

  • Корінь імбиру

    10 г

  • Мед

    4 ст. л.

  • Рисовий оцет

    80 г

  • Соєвий соус

    80 г

  • Сіль

    1 ч. л.

  • Качка

    2,5-3 кг

Рецепт приготування

1

Ретельно помийте качку водою, просушіть паперовим рушником та залишіть на тарілці на 30 хвилин, щоб вийшла зайва вода.

2

Для маринаду налийте у велику каструлю 2 л води, мед, нарізаний корінь імбиру, китайські спеції, бадьян, рисовий оцет та соєвий соус. Доведіть маринад до кипіння, зменште вогонь та варіть 5-7 хвилин.

3

Тушку качки покладіть на решітку з піддоном або у великий таз, залийте її маринадом.

4

Посадіть качку на скляну пляшку або спеціальну підставку для птиці. Помістіть її у велику каструлю та поставте в холодильник на добу.

5

На наступний день будемо готувати качку у духовці. Розігрійте її до 200 градусів, підготуйте решітку та піддон.

6

Натріть качку сіллю та покладіть її на решітку. Випікайте птицю близько 1,5-2 годин. Щоб перевірити качку по-пекінськи на готовність – проколіть її ножем. Якщо сік прозорий – вона готова.

7

Готовій качці дайте відпочити 20-30 хвилин та подавайте до столу.

Поради щодо приготування

Рецепт качки по-пекінськи з відео:

 

Новини кулінарії