Пиріг з кабачками без м'яса: рецепт -

1 год 10 хв

3 порції

117 ккал

0 / 5

Як приготувати пиріг без м’яса/Смачно24

Кабачковий пиріг можна їсти теплим та холодним. Якщо порівнювати зі звичними кабачковими оладками, то його смак ніжніший, оскільки розплавлений сир чудово підкреслює смак овочів.

Інгредієнти

для пирога
  • Кабачок

    500 г

  • Цибуля ріпчаста

    1 шт.

  • Молоко

    200 мл

  • Борошно пшеничне

    200 г

  • Розпушувач

    1 ч. л.

  • Твердий сир

    100 г

  • Часник

    2 зубчики

  • Яйце

    3 шт.

Рецепт приготування

1

Наріжте кабачок тонкими скибками, попередньо очистивши його від шкіри.

2

У мисці збийте 3 яйця, додавши до них сіль та перець. За бажанням можна додати спеції, яка підходять до овочевих страв. У збиті яйця насипте дрібно порізану цибулю та часник. До маси додайте молоко та потертий сир. Все ретельно перемішайте.

3

В окремій посудині змішайте борошно з розпушувачем тіста. Після цього, додайте суміш до маси, перемішавши все до однорідності.

4

Форму для запікання змастіть олією (або вершковим маслом) та посипте сухариками для панірування (їх можна зробити самим, натерши на дрібній терці засушений хліб). 

5

Викладіть один шар кабачків, заливши їх частиною тіста. Повторюйте це, поки не закінчаться овочі. Залишки тіста вилийте у форму. 

6

Випікайте пиріг впродовж 35 – 40 хвилин при температурі 180 градусів. 

Поради щодо приготування

Для приготування пирога оберіть молоді кабачки, які не мають твердого великого насіння. 

Нарізати пиріг треба після охолодження.

Новини кулінарії