Полтавські галушки з м'ясом та шкварками: рецепт -
3 год
6 порцій
315 ккал
Як приготувати справжні полтавські галушки з м’ясом/Смачно24
Справжні полтавські галушки з м’ясом швидкі у приготуванні та надзвичайно смачні. Смачно 24 пропонує вам не гаяти часу, а мерщій готувати на обід галушки!
Інгредієнти
-
Картопля
400 г
-
Манна крупа
2 ст. л.
-
Борошно пшеничне
300-350 г
-
Сіль
1 дрібка
-
Яйце
1 шт.
-
Вода
30 г
-
Куряче філе
250 г
-
Цибуля ріпчаста
100 г
-
Мелений чорний перець
за смаком
-
Вершкове масло
для подачі
-
Сметана
за смаком
-
Сіль
за смаком
-
Цибуля ріпчаста
100 г
-
Олія соняшникова
для смаження
-
Морква
50 г
-
Сало
150 г
Рецепт приготування
1
Ретельно почистіть картоплю від шкірки, відваріть у підсоленій воді до готовності. Злийте воду з готової картоплі та розімніть її в пюре. Охолодіть картоплю.
2
Вибийте яйце в охолоджене картопляне пюре, посоліть та всипте манної крупи – вимішайте.
3
Ретельно просійте борошно, щоб не було грудочок. Невеликими порціями всипайте борошно до картоплі та замісіть еластичне тісто.
4
Куряче філе помийте водою, наріжте на шматочки та подрібніть в блендері або пропустіть через м'ясорубку.
5
Наріжте цибулю маленькими кубиками, змішайте з фаршем та додайте трішки води. Всипте спецій до фаршу та ретельно вимішайте його руками.
6
Рясно посипте стільницю, на якій ви будете формувати палюшки, борошном. Тісто розділіть на маленькі частини, сформуйте кружечки та начиніть їх м’ясною начинкою. Защепіть краї та сформуйте палюшки.
7
Відваріть готові палюшки у киплячій підсоленій воді доки вони не спливуть на поверхню. Зменште вогонь та варіть близько 10 хвилин.
8
Для шкварок потрібно нарізати сало, цибулю та моркву кубиками. Обсмажте їх на олії до золотистої скоринки, додайте спецій.
9
Готові палюшки з м’ясом подавайте зі шкварками, полийте сметанкою та шматочком вершкового масла. Смачного!