Рецепт домашнього пляцку з маком і медом -
1 год
10 порцій
305 ккал
Як приготувати пляцок з маком і медом/Смачно24
Домашній пляцок з маком та медом, присипаний волоськими горішками смакуватиме кожному!
Гайда готувати разом зі Смачно 24!
Інгредієнти
-
Ванільний цукор
1 шт.
-
Волоські горіхи
100 г
-
Мак
1/2 склянки
-
Молоко
1/2 склянки
-
Борошно пшеничне
2 склянки
-
Мед
2 ст. л.
-
Розпушувач
6 г
-
Цукор
1 склянка
-
Вершкове масло
100 г
-
Сіль
1/2 ч. л.
-
Яйце
3 шт.
Рецепт приготування
1
Ретельно розітріть яйця з цукром, маса повинна побіліти, а цукор розчинитися.
2
Додайте до яєчної маси сіль та ванільний цукор. Поступово доливайте до маси молоко кімнатної температури та розтоплене вершкове масло.
3
В іншій мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач та сухий мак.
4
Невеликими порціями вмішуйте борошно до яєчної маси та вимішуйте тісто для пляцка.
5
Деко для випікання змастіть маслом та присипте борошном. Вилийте тісто на деко, розрівняйте лопаткою та випікайте в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
6
Готовий випечений пляцок полийте медом, випічку наріжте ромбиками та посипте волоським горіхом. Смачного!