Голубці з гречкою і грибами – домашній рецепт
                                
                                     -
                                    -
                                
                            
                        
                            
                                3 год
                        
                            10 порцій
                        
                            198 ккал
                        
 
                Як приготувати голубці з гречкою і грибами/Смачно24
Якщо ви ще не куштували голубці з гречки та грибів, мерщій готувати їх разом зі Смачно 24!
Інгредієнти
- 
                                                    Білокачана капуста 1 качан 
- 
                                                    Гречка 200 г 
- 
                                                    Цибуля ріпчаста 4 шт. 
- 
                                                    Мелений чорний перець за смаком 
- 
                                                    Сіль за смаком 
- 
                                                    Спеція базилік (сушений) за смаком 
- 
                                                    Томатний сік 400 мл 
- 
                                                    Печериці 500 г 
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте капусту водою, виріжте качан. У великій каструлі закип’ятіть воду, влийте оцту та додайте солі. Опустіть капусту у воду та дайте покипіти 1-2 хвилини.
2
Знімайте листки капусти по одному не витягуючи головку з води.
3
Цибулю почистіть від лушпиння та наріжте кубиком. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте цибулю до золотої скоринки.
4
Почистіть гриби, помийте водою та наріжте скибочками або невеликими шматочками. Додайте гриби до цибулі та обсмажте до золотистої скоринки. Посипте улюбленими спеціями та перемішайте начинку.
5
Гречку переберіть, залийте кип’ятком та запарте до напівготовності. Змішайте крупу з овочевою засмажкою та начиніть листки капусти.
6
Викладіть голубці на дно каструлі або скляної жаростійкої миски, залийте томатним соком та накрийте кришкою.
7
Готуйте голубці з грибами та гречкою у розігрітій до 180 градусів духовці близько 60-90 хвилин. Подавайте з сметанкою та дрібно нарізаною зеленню. Смачного!
 
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                    