Голубці з гречкою і грибами – домашній рецепт -
3 год
10 порцій
198 ккал
Як приготувати голубці з гречкою і грибами/Смачно24
Якщо ви ще не куштували голубці з гречки та грибів, мерщій готувати їх разом зі Смачно 24!
Інгредієнти
-
Білокачана капуста
1 качан
-
Гречка
200 г
-
Цибуля ріпчаста
4 шт.
-
Мелений чорний перець
за смаком
-
Сіль
за смаком
-
Спеція базилік (сушений)
за смаком
-
Томатний сік
400 мл
-
Печериці
500 г
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте капусту водою, виріжте качан. У великій каструлі закип’ятіть воду, влийте оцту та додайте солі. Опустіть капусту у воду та дайте покипіти 1-2 хвилини.
2
Знімайте листки капусти по одному не витягуючи головку з води.
3
Цибулю почистіть від лушпиння та наріжте кубиком. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте цибулю до золотої скоринки.
4
Почистіть гриби, помийте водою та наріжте скибочками або невеликими шматочками. Додайте гриби до цибулі та обсмажте до золотистої скоринки. Посипте улюбленими спеціями та перемішайте начинку.
5
Гречку переберіть, залийте кип’ятком та запарте до напівготовності. Змішайте крупу з овочевою засмажкою та начиніть листки капусти.
6
Викладіть голубці на дно каструлі або скляної жаростійкої миски, залийте томатним соком та накрийте кришкою.
7
Готуйте голубці з грибами та гречкою у розігрітій до 180 градусів духовці близько 60-90 хвилин. Подавайте з сметанкою та дрібно нарізаною зеленню. Смачного!