Голубці з картоплі та гречки – смачний домашній рецепт -
3 год
8 порцій
189 ккал
Рецепт голубців з картоплі та гречки/Смачно24
Голубці з картоплі та гречки чудово смакують з домашньою сметаною або грибною підливою. Ми впевнені, що саме цей рецепт голубців від Смачно 24 стане вашим улюбленим.
До речі, голубці з картоплі та гречки чудово підійдуть в піст, адже в них немає м’яса.
Інгредієнти
-
Білокачана капуста
1 шт.
-
Гречка
250 г
-
Картопля
2 кг
-
Лавровий лист
за смаком
-
Цибуля ріпчаста
3-4 шт.
-
Олія соняшникова
для смаження
-
Мелений чорний перець
за смаком
-
Сіль
за смаком
-
Часник
за смаком
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте капусту водою, виріжте качан. У великій каструлі закип’ятіть воду, влийте оцту та додайте солі. Опустіть капусту у воду та дайте покипіти 1-2 хвилини.
2
Знімайте листки капусти по одному не витягуючи головку з води.
3
Цибулю почистіть від лушпиння та наріжте кубиком. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте цибулю до золотої скоринки.
4
Картоплю почистіть від шкірки, розріжте на дві половинки та відваріть до готовності у підсоленій воді. Розімніть картоплю в пюре та змастіть смаженою цибулькою.
5
Гречку запарте водою до напівготовності. З’єднайте гречку з пюре, вимішайте масу та начиніть нею листя капусти.
6
Дно каструлі можна викласти листям капусти, щоб не пригоріли голубці. Викладіть голубці в каструлю, покладіть лавровий листок, залийте водою до половини та накрийте кришкою. Готуйте голубці в розігрітій духовці до 180 градусів 60-90 хвилин. Смачного!