Просте печиво з маком: рецепт
-
30 хв
10 порцій
160 ккал
![Печиво з маком – простий рецепт – коржики з маком на Спаса](/resources/photos/recipe/1200x675_DIR/202008/1145e174ddfb-8b81-4766-a3c9-0608773ef2d9.jpg?1597393590000)
Як приготувати коржики на Спаса з маком/Смачно24
Смачно 24 підготував для вас простий рецепт макових коржиків, які смакуватимуть кожному!
Інгредієнти
-
Кефір
1,5 склянки
-
Борошно пшеничне
5 склянки
-
Цукор
1,5 ст. л.
-
Сода
1 ч. л.
-
Сіль
1 дрібка
-
Яйце
1 шт.
-
Гаряча вода
2 л
-
Мак
1,5 склянки
-
Цукор
100 г
Рецепт приготування
1
Ретельно промийте мак окропом, дайте йому постояти та зцідіть воду. Розітріть мак макогоном з цукром та залийте кип’яченою водою.
2
Борошно з сіллю, цукром, содою з’єднайте з яйцями, влийте кефір та замісіть тісто.
3
Розкачайте тісто товщиною 1 см та викладіть на деко застелене пергаментом для випікання.
4
Зробіть надрізи на тісті ножем формуючи широку клітинку. За допомогою виделки зробіть на тісті дірочки та випікайте 10-15 хвилин при 180 градусах.
5
Готові коржики поламайте на шматочки, полийте маковою поливою та подавайте до столу. Смачного!