Рецепт овочевих котлет в духовці -

45 хв

4 порції

290 ккал

0 / 5
Овочеві котлети в духовці: рецепт з цвітної капусти і броколі

Як приготувати овочеві котлети/Смачно24

Овочеві котлети за рецептом Смачно 24 чудово підійдуть для всієї родини, як на обід, так і на вечерю. Вони достатньо дієтичні, легко засвоюються та сприяють втраті зайвої ваги.

Читайте також Рецепт запечених овочевих котлет з картоплі та грибів

Інгредієнти

для страви
  • Броколі

    1 качан

  • Зелень (улюблена)

    1 пучок

  • Картопля

    3 шт.

  • Крохмаль

    1 ст. л.

  • Цибуля ріпчаста

    1 шт.

  • Мелений чорний перець

    за смаком

  • Морква

    1 шт.

  • Борошно пшеничне

    1 ст. л.

  • Вівсяні пластівці

    100 г

  • Оливкова олія

    3 ст. л.

  • Сіль

    за смаком

  • Цвітна капуста

    1 качан

  • Часник

    2 зубчики

  • Яйце

    1 шт.

Рецепт приготування

1

Ретельно помийте картоплю, почистіть від шкірки та відваріть до готовності у підсоленій воді. Відварену картоплю охолодіть та натріть на грубій тертці.

2

Моркву помийте, просушіть паперовим рушником, почистіть від шкірки та натріть на дрібній тертці. Почистіть часник від лушпиння та подрібніть. З цибулі зніміть лушпиння та наріжте дрібним кубиком.

3

Ретельно помийте зелень, висушіть на паперовому рушнику та подрібніть. 

4

Броколі та цвітну капусту замочіть у злегка підсоленій воді на 10 хвилин. Розділіть капусту та броколі на суцвіття, викладіть на скляну тарілку, налийте 3 ст. л води та відправте в мікрохвильовку  на 3-5 хвилин. Після цього подрібніть овочі у блендері в однорідну масу.

5

У великій мисці змішайте всі підготовлені овочі, додайте спецій, часник, зелень та цибулю – перемішайте. Вибийте в овочеву масу яйце, додайте вівсяні пластівці та борошно – перемішайте.

6

Змочіть руки водою та сформуйте котлети. Викладіть їх на деко змащене олією та запікайте при 200 градусах 20 хвилин. Не забудьте перевернути котлети, щоб вони рівномірно запеклись з обох сторін. Смачного!

Новини кулінарії