Домашній рецепт маринованих опеньків – смакота на зиму
-
4 год
6 порцій
142 ккал

Як приготувати мариновані опеньки на зиму/Смачно24
Якщо вам кажуть, що консервація грибів це довго та не смачно – не вірте! Смачно 24 підготував для вас простий рецепт консервації на зиму, який ви з легкістю можете приготувати вдома.
Гайда готувати разом!
Інгредієнти
-
Болгарський перець
2 кг
-
Гриби
3 л
-
Цибуля ріпчаста
1 кг
-
Мелений чорний перець
за смаком
-
Сіль
за смаком
-
Томатна паста
350 г
-
Оцет
за смаком
Рецепт приготування
1
Ретельно помиті гриби відваріть у підсоленій воді до готовності.
2
Цибулю та болгарський перець почистіть від лушпиння та плодоніжок, наріжте соломкою та тушкуйте на малому вогні.
3
Додайте до овочів гриби, спеції та оцет – перемішайте та влийте томатну пасту. Ще трохи проваріть заготовку.
4
Розкладіть гриби з овочами у півлітрові банки та стерилізуйте заготовку на зиму протягом години. Закрийте кришками та переверніть догори дном. Вкрийте гриби на зиму теплим рушником та охолоджуйте при кімнатній температурі.
5
Готову консервацію з опеньок зберігайте в прохолодному темному місці. Смачного!