Домашній рецепт маринованих опеньків – смакота на зиму -

4 год

6 порцій

142 ккал

0 / 5
Опеньки мариновані на зиму – рецепт, як приготувати опеньки вдома

Як приготувати мариновані опеньки на зиму/Смачно24

Якщо вам кажуть, що консервація грибів це довго та не смачно – не вірте! Смачно 24 підготував для вас простий рецепт консервації на зиму, який ви з легкістю можете приготувати вдома.

Гайда готувати разом!

Інгредієнти

для страви
  • Болгарський перець

    2 кг

  • Гриби

    3 л

  • Цибуля ріпчаста

    1 кг

  • Мелений чорний перець

    за смаком

  • Сіль

    за смаком

  • Томатна паста

    350 г

  • Оцет

    за смаком

Рецепт приготування

1

Ретельно помиті гриби відваріть у підсоленій воді до готовності.

2

Цибулю та болгарський перець почистіть від лушпиння та плодоніжок, наріжте соломкою та тушкуйте на малому вогні.

3

Додайте до овочів гриби, спеції та оцет – перемішайте та влийте томатну пасту. Ще трохи проваріть заготовку.

4

Розкладіть гриби з овочами у півлітрові банки та стерилізуйте заготовку на зиму протягом години. Закрийте кришками та переверніть догори дном. Вкрийте гриби на зиму теплим рушником та охолоджуйте при кімнатній температурі.

5

Готову консервацію з опеньок зберігайте в прохолодному темному місці. Смачного!

Новини кулінарії