Опеньки мариновані на зиму – перевірений рецепт -
3 год
1 порція
85 ккал
Як приготувати мариновані опеньки/Смачно24
Мариновані грибочки чудово смакують зі свіжою цибулькою, зеленню та овочами. Смачно 24 підготував для вас перевірений рецепт консервації на зиму – гайда готувати разом!
Інгредієнти
-
Вода
мл
-
Гриби
1 л
-
Духмяний перець
2-3 шт.
-
Лаврові листки
2 шт.
-
Цукор
1 ст. л.
-
Сіль
1 ч. л.
-
Оцет
50 мл
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте гриби водою, почистіть та відваріть. Викладіть охолоджені опеньки в літрову банку, поміж грибами покладіть лавровий лист, духмяний перець.
2
Посипте гриби цукром, сіллю, влийте оцту та залийте водою.
3
Стерилізуйте гриби 20-25 хвилин, закрийте кришкою та переверніть верх дном. Накрийте заготовку рушником та охолоджуйте. Зберігайте консервацію у прохолодному місці. Смачного!