М'ясний соус Болоньєз: рецепт -
45 хв
4 порції
191 ккал
Як приготувати соус Болоньєз/Смачно24
Соус Болоньєз чудово підходить до пасти, запіканок, картоплі та стає ще смачнішим, якщо натерти до нього пармезан. Спробуйте приготувати соус Болоньєз для рідних за рецептом Смачно 24.
Інгредієнти
-
Консервовані томати у власному соку
480 г
-
Червоне сухе вино
5 ст. л.
-
Цибуля ріпчаста
1 шт.
-
Мелена паприка
за смаком
-
Мелений чорний перець
за смаком
-
Морква
2 шт.
-
Орегано
1/2 ч. л.
-
Вершки
2 ст. л.
-
Вершкове масло
1 ст. л.
-
Сіль
за смаком
-
Стебло селери
2 стебла
-
Фарш (свинячо-яловичий)
300 г
Рецепт приготування
1
Цибулю, селеру та моркву наріжте дрібними кубиками.
2
М’ясний фарш підсмажте на вершковому маслі. Додайте до нього нарізані овочі та ретельно перемішайте.
3
Додайте до фаршу з овочами червоне сухе вино та знову ретельно перемішайте.
4
Очищені від шкірки томати подрібніть на невеликі шматочки та разом з соком вилийте до м’яса.
5
Приправте соус спеціями та зеленню, тушіть без кришки 25 хвилин постійно помішуючи.
6
Додайте до соусу вершки та за необхідністю знову посоліть та поперчіть. Смачного!