Мариновані гливи – рецепт на зиму -
3 год
2 порції
290 ккал
Як приготувати мариновані гливи на зиму/Смачно24
Мариновані гливи швидкі у приготуванні, не потребують великих навичок від господині, проте смакують, як справжній кулінарний шедевр.
Смачно 24 підготував для вас рецепт маринованих глив без стерилізації – гайда готувати разом!
Інгредієнти
-
Гливи
1 кг
-
Вода
700 мл
-
Лаврові листки
4-5 шт.
-
Цибуля ріпчаста
1 шт.
-
Перець чорний горошком
4-5 шт.
-
Цукор
1 ст. л.
-
Сіль
2 ст. л.
-
Оцет
3 ст. л.
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте гливи від бруду, наріжте їх на шматочки та відправте в каструлю з водою. Проваріть гриби 5-7 хвилин та злийте воду.
2
У каструлю налийте води, додайте спецій, цукру та грибів. Киньте ціну цибулину без лушпиння – для аромату і смаку.
3
Варіть гриби доки вони не впадуть на дно, процес займе близько 30 хвилин. Влийте оцет та варіть гливи ще 7 хвилин.
4
Розкладіть гриби у заздалегідь стерилізовані банки, залийте маринадом та закрийте кришками. Охолоджуйте консервацію верх дном та вкрийте рушником. Смачного!