Рецепт маринованих білих грибів на зиму -
3 год
4 порції
85 ккал
Як маринувати білі гриби/Смачно24
Білі грибочки – найкраща закуска на зиму. За рецептом Смачно 24 ви з легкістю зможете приготувати їх вдома.
Інгредієнти
-
Вода
1 л
-
Гвоздика
2 шт.
-
Гриби
за смаком
-
Запашний перець горошком
2 шт.
-
Лаврові листки
2 шт.
-
Цукор
100 г
-
Сіль
2 ст. л.
-
Оцет 9%
100 г
Рецепт приготування
1
Закип'ятіть воду, додайте спецій та проваріть 3-5 хвилин. Влийте до маринаду оцет та зніміть його з вогню.
2
Білі гриби ретельно помийте водою, якщо гриби дуже великі – розріжте їх навпіл. Викладіть гриби у каструлю з холодною водою та доведіть до кипіння. Злийте воду та наберіть нову.
3
Посоліть воду на смак та варіть гриби доки вони не підуть на дно. Готові гриби викладіть шумівкою з каструлі в стерилізовані банки та залийте маринадом. Накрийте банки кришками та стерилізуйте літрові банки з грибами близько години. Смачного!