Легкий рецепт кексу на кефірі в мультиварці -
1 год
6 порцій
322 ккал
Рецепт кексу на кефірі/Смачно24
Що може смакувати до чаю більше, ніж пухкенький, ніжний кекс? Мабуть нічого. Смачно 24 пропонує вам приготувати надзвичайно солодкий та смачний кекс за нашим рецептом. Гайда готувати разом!
Інгредієнти
-
Кефір
1 склянка
-
Олія соняшникова
100 мл
-
Борошно пшеничне
260 г
-
Розпушувач
2 ч. л.
-
Цукор
360 г
-
Яйце
3 шт.
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте яйця, вибийте їх у глибоку миску та збийте міксером в піну. Додаєм до яєць цукор та ще раз збиваємо міксером, але цього разу в пишну піну.
2
Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Змішайте просіяне борошно з розпушувачем для тіста.
3
В глибоку миску з яєчною масою додаємо кефір, олію та будь-які горішки або родзинки. Можна їх і не добавляти, це все індивідуально за смаком. Невеличкими порціями сипте просіяне борошно з розпушувачем в миску з яєчною масою. Ретельно перемішуйте тісто силіконовою лопаткою або збивайте міксером на маленьких оборотах.
4
Підготуємо чашу мультиварки до випікання: змастіть олією всю чашу та обережно влийте тісто для кексу. Випікайте кекс на кефірі у режимі “Випічка” 50 хвилин. Після виключення мультиварку не відкривати ще 10 хвилин. Перед вживанням кекс повинен повністю охолонути. Смачного!