Класичний рецепт консервованих кабачків на зиму
-
2 год
3 порції
85 ккал

Рецепт з кабачків/Смачно24
Хрусткі консервовані кабачки – відмінний спосіб зберегти літній овоч аж до зими. Такі кабачки можна подавати як окрему страву, або ж готувати з них закуски та навіть салати.
Ми підготували для вас простий рецепт консервації кабачків на зиму. Гайда готувати разом!
Інгредієнти
-
Запашний перець горошком
15 шт.
-
Кабачок
8-10 шт.
-
Лавровий лист
3 шт.
-
Листки вишні
3 шт.
-
Листки смородини
3 шт.
-
Листя хрону
за смаком
-
Листки яблуні
3 шт.
-
Цукор
5 ст. л.
-
Сіль
4 ст. л.
-
Кріп (суцвіття)
за смаком
-
Оцет
100 мл
-
Часник
6 зубчиків
Рецепт приготування
1
Літрові банки необхідно помити, після чого простерилізувати. Кришки обдати окропом.
2
Зубчики часнику очистити, помити під проточною водою зелень і нарізати листя хрону. Всі інгредієнти потрібно розділити на три банки та викласти на дно.
3
Кабачки помийте, відріжте хвостики, після чого наріжте невеликими кружальцями. Якщо кабачки дуже великі, то кружечки поріжте ще навпіл.
4
Викладіть кабачки в банки на зелень. Овочі потрібно викладати шарами дуже щільно.
5
В каструлі доведіть воду до кипіння і залийте окропом банки з кабачками. Накрийте банки рушником і залишіть їх на 20 хвилин. Потім воду злийте назад в каструлю.
6
До води додайте сіль, доведіть до кипіння, потім додайте оцет та залишіть на плиті ще 1-2 хвилини. Цим розсолом знову залийте банки з кабачками. Після цього банки можна закривати.
7
Поставте банки в темне місце, переверніть та обгорніть ковдрою. Після повного вистигання банки можна переносити в комору або погріб.