Рецепт солодких кавунів на зиму в банках -
40 хв
3 порції
142 ккал
Рецепт солодких кавунів на зиму/Смачно24
Хто сказав, що кавун не можна ласувати взимку? Ми підготували для вас смачний рецепт консервації з кавуном, який ви з легкістю зможете приготувати власноруч. Насолоджуйтесь солодким смаком маринованого кавуна взимку разом зі Смачно 24!
Інгредієнти
-
Кавун
2 кг
-
Вода
2,5 л
-
Мед
3 ст. л.
-
Цукор
1 ст. л.
-
Сіль
1 ст. л.
-
Оцет 9%
160 г
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте кавун, наріжте його трикутниками разом зі шкіркою. Видаліть насіння з м’якоті та щільно вкладіть шматочки кавуна в стерилізовані банки.
2
Залийте кавун окропом, дайте постояти так 10 хвилин та злийте воду в каструлю. Знову залийте кавун окропом, зачекайте 10 хвилин та злийте воду в каструлю.
3
Додайте в каструлю з водою з-під кавуна сіль, цукор, добре перемішайте та доведіть до кипіння.
4
Влийте мед до сиропу та варіть його на слабкому вогні 4-5 хвилин, вкінці додайте оцет та зніміть з плити.
5
Готовим гарячим маринадом залийте банки з кавуном, закрийте кришками. Банки з консервацією переверніть та накрийте теплим рушником. Після повного охолодження переверніть банки та зберігайте солодкий маринований кавун в темному й прохолодному місці. Смачного!