Рецепт класичного карі з куркою та рисом
                                
                                    
                                    -
                                
                            
                        
                            
                                45 хв
                        
                            4 порції
                        
                            290 ккал
                        
                Як приготувати карі з куркою/Смачно 24
Курка карі з рисом чудово підійде для ситного обіду, а подавати її краще зі свіжим салатом заправленим олією або сметаною. Гайда готувати разом зі Смачно 24!
Інгредієнти
- 
                                                    
Зіра
1/2 ст. л.
 - 
                                                    
Кардамон
6 шт.
 - 
                                                    
                                                        Кокосове молоко
                                                    
                                                 
                                                 
400 мл
 - 
                                                    
Корінь імбиру
30 г
 - 
                                                    
Кориця (палички)
2 шт.
 - 
                                                    
Крохмаль
50 г
 - 
                                                    
                                                        Куряче філе
                                                    
                                                 
                                                 
800 г
 - 
                                                    
Цибуля ріпчаста
150 г
 - 
                                                    
Олія соняшникова
50 мл
 - 
                                                    
                                                        Помідор
                                                    
                                                 
                                                 
400 г
 - 
                                                    
Рис басматі
2 склянки
 - 
                                                    
Вершкове масло
100 г
 - 
                                                    
Спеція карі
1 ст. л.
 - 
                                                    
Часник
30 г
 
Рецепт приготування
1
Ретельно промиваємо рис, заливаємо холодною водою та даємо настоятись 15 хвилин. Відваріть рис до готовності в підсоленій воді, додайте до готового рису вершкове масло та перемішайте.
2
Куряче філе наріжте на маленькі шматочки та обвалюємо у крохмалі. З часнику та імбиру робимо пасту в блендері, додаємо олії та ще раз подрібнюємо. Маринуємо курку в соусі.
3
Нарізаємо цибулю кубиками та обсмажуємо на вершковому маслі. Додаємо до засмажки спеції: кардамон, карі, зіру, палички кориці – перемішуємо.
4
Обсмажуємо курку разом із засмажкою, вливаємо кокосове молоко та солимо. Тушіть курку до готовності.
5
Наріжте помідори та додайте до курки – смажте ще 5-6 хвилин.
6
Викладіть курку карі в глибоку тарілку та викладіть рис. Смачного!