Італійський соус Песто: простий рецепт
-
45 хв
6 порцій
450 ккал
![Як приготувати соус Песто в домашніх умовах – рецепт](/resources/photos/recipe/1200x675_DIR/202001/3078c79ea49-375c-4a2c-9b30-806b21a5b100.png?1587647324000)
Песто – це традиційний італійський соус, який готується з зеленого базиліку і кедрових горіхів.
Інгредієнти
-
Базилік (зелень)
100 г
-
Кедрові горішки
30 г
-
Мелений чорний перець
за смаком
-
Оливкова олія
120-150 мл
-
Сіль
за смаком
-
Сир Пармезан
50 г
-
Часник
1-2 зубчики
Рецепт приготування
1
Базилік помити і видалити жорсткі частини стебел. Грубо нарізати листя.
2
Очистити, розчавити і порубати часник.
3
Дрібно натерти пармезан, горіхи злегка обсмажити на сухій сковорідці на середньому вогні.
4
Покласти базилік з часником і дрібкою солі в ступку або блендер і почати подрібнювати, поступово додаючи невеликими порціями оливкову олію.
5
Потім додати горіхи і знову подрібнити суміш, вливши всю оливкову олію, яка залишилася.
6
Додати в песто тертий пармезан, поперчити і посолити. Зберігати соус в холодильнику не довше тижня.
Поради щодо приготування
Зазвичай його додають до пасти, різотто, піци тощо. Крім того, песто добре поєднюється з будь-яким м'ясом, також є чудовою заправкою до овочевого салату. Це сучасний соус і походить він від старого часникового соусу агліата.