Гарбузова каша з пшоном: рецепт -
50 хв
4 порції
117 ккал
Гарбузова каша з пшоном вважається однією з найбільш корисних, тому її варто включити у своє меню.
Пшоно погано розварюється в молоці, тому його завжди варять спочатку у воді, ще це допомагає позбутися від гіркоти в крупі. Сама по собі пшоняна каша важка для травлення, тому додавання в неї гарбуза сприяє легшому її засвоєнню.
Інгредієнти
-
Вода
200 мл
-
Молоко
300 мл
-
Пшоно
200 г
-
Цукор
за смаком
-
Вершкове масло
50 г
-
Сіль
за смаком
-
Гарбуз
400 г
Рецепт приготування
1
Очищений від насіння та шкірки гарбуз поріжте на невеликі кубики. Половину викладіть на деку, посипте цукром та випікайте при 180 градусах близько 20 хвилин.
2
Решта гарбуза проваріть у підсоленій воді 10 хвилин. До нього додайте помите пшоно та цукор.
3
Варіть суміш упродовж 10 хвилин, після чого додайте перекип'ячене молоко. Варіть кашу до повної готовності.
4
При подачі на стіл страву можна прикрасити запеченим гарбузом.
Поради щодо приготування
Якщо є бажання, гарбуза можна покласти трохи, але важливо не перестаратися.
Крупа повинна бути ретельно промита гарячою водою, бо зерна рослин містять велику кількість жиру, який швидко гіркне, роблячи гіркою і кашу.