Фунчоза по-корейськи – рецепт салату з овочами -
45 хв
2 порції
50 ккал
Як приготувати фунчозу/Смачно24
Фунчоза – це тонка й прозора локшина, яка дуже популярна у країнах Азії.
Фунчозу можна подавати до столу як в холодну, так і гарячу. Вона чудово смакує з грибами, м’ясом або овочами.
Фунчозу або скляну локшину готують з крохмалю бобів, тому її частенько вживають веганці та вегетаріанці.
Китайська локшина надзвичайно калорійна, адже 85% від загального складу фунчози займають вуглеводи. Бобова локшина багата на вітамін В та не містить консервантів у складі.
Смачно 24 підготував для вас рецепт фунчози з овочами та піантним соусом, який ви з легкістю можете приготувати вдома.
Інгредієнти
-
Болгарський перець
1 шт.
-
Вода
1,5 л
-
Морква
1 шт.
-
Огірок
1 шт.
-
Фунчоза
100 г
-
Мелений коріандр
за смаком
-
Мелений чорний перець
за смаком
-
Оливкова олія
3 ст. л.
-
Цукор
за смаком
-
Соєвий соус
2 ст. л.
-
Сіль
за смаком
-
Оцет
0,5 ст. л.
-
Часник
за смаком
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте всі овочі, почистіть від насіння та плодоніжок.
2
Фунчозу залийте водою, щоб та повністю її покривала й залишіть на 10 хвилин.
3
З’єднайте у мисці всі інгредієнти для соусу та перемішайте.
4
Наріжте болгарський перець тоненькою соломкою, моркву та огірок натріть на тертці для корейської моркви.
5
Відкиньте локшину на друшляк та дайте стекти рідині. Перекладіть готову фунчозу в миску, додайте овочі та ретельно перемішайте.
6
Влийте готовий соус до локшини з овочами та ще раз перемішайте. Дайте готовій страві настоятись близько години та подавайте до столу.