Фрикадельки від Франчески -
1 год
6 порцій
174 ккал
Фрикадельки – смачне блюдо, приготувати яке не складно. Фрикадельки знаходяться в близькій спорідненості з тюфтельками, але більш самодостатні, витонченіші. Якщо в тюфтельки можна намішати круп і овочів, від чого ті стануть солідними, то фрикадельки повністю складаються з рибного або м'ясного фаршу, приправленого зеленню та спеціями.
Фрикадельки можуть стати відмінною основою практично для будь-якої страви за допомогою різних добавок, соусів і гарнірів.
Інгредієнти
-
Яловичий фарш
500 г
-
Консервовані томати у власному соку
800 г
-
Лаврові листки
2 листочки
-
Молоко
175 мл
-
Оливкова олія
150 мл
-
Орегано
1 ч. л.
-
Панірувальні сухарі
50 г
-
Перець чилі
1 дрібка
-
Петрушка (зелень)
1 за смаком
-
Сіль
1 за смаком
-
Твердий сир
30 г
-
Часник
2 зубчик
-
Яйце
2 шт.
Рецепт приготування
1
Змішайте всі інгредієнти для фрикадельок – фарш, сухарі, тертий сир, молоко, часник (дрібно натертий), петрушку (порублену), орегано, яйця та перець чилі. Посоліть і поперчіть за смаком.
2
Розділіть отриманий фарш на невеликі шматочки по 45 г і скачайте з них кульки. Вони повинні вийти не занадто щільними. Обваляйте м'ясні кульки в мелених сухарях.
3
Розігрійте духовку до 190 градусів. Оливкову олію прогрійте на сковороді і обсмажте на ньому м'ясні кульки до скоринки.
4
Перекладіть у деко для запікання, додайте консервовані томати, оливкову олію, сіль і лаврові листи. Запікайте 30 хвилин, кожні 10 хвилин поливайте фрикадельки соусом. Подавайте, присипавши тертим сиром.
Поради щодо приготування
Фрикадельки готують зі свіжого фаршу, його якість – найголовніша умова успішного рецепта. Яловичина повинна бути темно-червоного або бордового, без темних згустків крові та завітрених країв зрізу.
Фарш отримують, двічі пропускаючи сировину через м'ясорубку. Найсмачніші кульки виходять, коли в фарш додають дрібно рубану або пропущену через м'ясорубку цибулю і шинковану зелень. Яйце додається для в'язкості й рівності, сіль, перець і улюблені спеції – за смаком.
Вимішування фаршу – процес творчий: чим однорідніше маса, тим смачніше будуть фрикадельки. Мокрими руками формуються невеликі кулі, розмір їх повинен бути не більше середнього волоського горіха. Це необхідно для того, щоб вони добре розварювалися і зручно поміщалися в рот з одного разу. Можна сформувати однакові фрикадельки за допомогою спеціальної круглої ложки для формування кульок з морозива.
Головна мета приготування цієї страви – м'ясні кульки повинні танути в роті, стікаючи соком.