Фрикадельки від Франчески -

1 год

6 порцій

174 ккал

0 / 5

Фрикадельки – смачне блюдо, приготувати яке не складно. Фрикадельки знаходяться в близькій спорідненості з тюфтельками, але більш самодостатні, витонченіші. Якщо в тюфтельки можна намішати круп і овочів, від чого ті стануть солідними, то фрикадельки повністю складаються з рибного або м'ясного фаршу, приправленого зеленню та спеціями.

Фрикадельки можуть стати відмінною основою практично для будь-якої страви за допомогою різних добавок, соусів і гарнірів.

Інгредієнти

Для фрикадельок
  • Яловичий фарш

    500 г

  • Консервовані томати у власному соку

    800 г

  • Лаврові листки

    2 листочки

  • Молоко

    175 мл

  • Оливкова олія

    150 мл

  • Орегано

    1 ч. л.

  • Панірувальні сухарі

    50 г

  • Перець чилі

    1 дрібка

  • Петрушка (зелень)

    1 за смаком

  • Сіль

    1 за смаком

  • Твердий сир

    30 г

  • Часник

    2 зубчик

  • Яйце

    2 шт.

Рецепт приготування

1

Змішайте всі інгредієнти для фрикадельок – фарш, сухарі, тертий сир, молоко, часник (дрібно натертий), петрушку (порублену), орегано, яйця та перець чилі. Посоліть і поперчіть за смаком.

2

Розділіть отриманий фарш на невеликі шматочки по 45 г і скачайте з них кульки. Вони повинні вийти не занадто щільними. Обваляйте м'ясні кульки в мелених сухарях.

3

Розігрійте духовку до 190 градусів. Оливкову олію прогрійте на сковороді і обсмажте на ньому м'ясні кульки до скоринки.

4

Перекладіть у деко для запікання, додайте консервовані томати, оливкову олію, сіль і лаврові листи. Запікайте 30 хвилин, кожні 10 хвилин поливайте фрикадельки соусом. Подавайте, присипавши тертим сиром.

Поради щодо приготування

Фрикадельки готують зі свіжого фаршу, його якість – найголовніша умова успішного рецепта. Яловичина повинна бути темно-червоного або бордового, без темних згустків крові та завітрених країв зрізу.

Фарш отримують, двічі пропускаючи сировину через м'ясорубку. Найсмачніші кульки виходять, коли в фарш додають дрібно рубану або пропущену через м'ясорубку цибулю і шинковану зелень. Яйце додається для в'язкості й рівності, сіль, перець і улюблені спеції – за смаком.

Вимішування фаршу – процес творчий: чим однорідніше маса, тим смачніше будуть фрикадельки. Мокрими руками формуються невеликі кулі, розмір їх повинен бути не більше середнього волоського горіха. Це необхідно для того, щоб вони добре розварювалися і зручно поміщалися в рот з одного разу. Можна сформувати однакові фрикадельки за допомогою спеціальної круглої ложки для формування кульок з морозива.

Головна мета приготування цієї страви – м'ясні кульки повинні танути в роті, стікаючи соком.

Новини кулінарії