Як приготувати еклери: рецепт Лізи Глінської -

3 год

12 порцій

290 ккал

0 / 5
Еклери домашні – рецепт французьких еклерів Лізи Глінської

Рецепт французьких еклерів/Смачно24

Надзвичайно повітряні та ароматні французькі еклери ви зможете приготувати за рецептом кондитера Єлизавети Глінської.

Чудовою начинкою для еклерів стане заварний крем Муслін або Дипломат.

Читайте також Як приготувати заварний крем: Муслін класичний рецепт

Гайда готувати разом зі Смачно 24!

Інгредієнти

для тіста
  • Вода

    125 мл

  • Молоко

    125 мл

  • Борошно пшеничне

    150 г

  • Цукор

    10 г

  • Вершкове масло

    100 г

  • Сіль

    2 г

  • Яйце

    200-250 г

Рецепт приготування

1

Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. В каструлю налийте воду та молоко, вершкове масло, сіль й цукор – доведіть до кипіння.

2

Постійно помішуючи додавайте борошно та тримайте на вогні ще 2 хвилини.

3

Перекладіть тісто в холодну посудину та трішки охолодіть. Додавайте в тісто по одному яйці (4-5 шт).

4

Ретельно та обережно вимішуйте тісто лопаткою.

5

Перекладіть тісто в кондитерський мішок та відсадіть еклери на спеціальний силіконовий килимок або пергамент для випікання.

6

Випікайте еклери в розігрітій духовці при 190 градусах 15 хвилин. Далі зменште вогонь в духовці до 160 градусів та печіть ще близько 10-15 хвилин. Смачного!

Новини кулінарії