Торт на День захисника України – рецепт чізкейку Снікерс -
3 год
10 порцій
409 ккал
Як приготувати снікерс з сиром та карамеллю/Смачно24
Справжня насолода – чізкейк “Снікерс”, який ви можете приготувати для чоловіків у цей святковий день!
Ніжна начинка з домашнього сиру, хрустка шоколадна основа з печива та солона карамель зі шматочками арахісу – ми впевнені, що цей торт сподобається кожному!
Гайда готувати разом зі Смачно 24!
Читайте також Рецепт соленої карамелі в банці від Лізи Глінської
Інгредієнти
-
Вершкове масло
50 г
-
Шоколадне печиво
250 г
-
Арахісова паста
90 г
-
Домашній сир
600 г
-
Цукор
110 г
-
Вершки 33%
130 г
-
Яйце
2 шт.
-
Арахіс
70 г
-
Карамель
80 г
-
Молочний шоколад
60 г
-
Вершки 33%
1 ст. л.
-
Вершкове масло
35 г
-
Цукор
225 г
-
Вершки 33%
160 г
-
Вершкове масло
100 г
-
Сіль
1 дрібка
Рецепт приготування
1
Для приготування основи нашого торта перебийте у крихту шоколадне печиво, додайте розм'якшене вершкове масло та ще раз перебийте. Якщо маса недостатньо липне – додайте ще вершкового масла. Підготуйте круглу форму для випікання діаметром 18 см. Вистеліть її пергаментом для випікання, викладіть шоколадну масу – розрівняйте її та сформуйте бортики. Випікайте основу для чізкейка близько 10 хвилин при температурі 180 градусів.
2
Змішайте у великій мисці вершковий домашній сир з арахісовою пастою, цукром та по одному вибивайте яйця. Перемішайте масу та влийте вершки – ще раз перемішайте до однорідного стану. Вилийте масу на шоколадну основу, розрівняйте лопаткою та випікайте в духовці 90-120 хвилин при температурі 110-130 градусів. Серединки чізкейку повинна трохи “тремтіти”. Щоб чізкейк не потріскався – налийте в окрему глибоку бритванку трохи води. Випари під час випікання торта не дадуть сирній масі тріснути. Після випікання залишіть випічку охолоджуватись в духовці, далі відправте її в холодильник на 5-6 годин.
3
Для приготування карамелі ви можете скористатись рецептом Лізи Глінської або приготувати його іншим способом – без великої кількості солі. У каструлю з товстим дном висипте цукор та розтопіть на повільному вогні. У окремій каструлі підігрійте вершки. Як тільки цукор почне топитися – помішуйте його силіконовою лопаткою. Колір готової цукрової маси повинен бути темно бурштиновий – ідеальний показник це температура у ньому 180 градусів. Одразу додавайте до цукру холодне вершкове масло та помішуйте суміш. Влийте теплі вершки та продовжуйте вимішувати карамель. Додайте дрібку солі для приготування соленої карамелі.
4
Розтопіть на паровій бані шоколад та вершкове масло, влийте вершки.
5
Полийте чізкейк карамеллю, зверху посипте горішками та відправте торт в морозилку на 15 хвилин.
6
Полийте чізкейк “Снікерс” шоколадним ганашем та відправте в холодильник на годину охолоджуватись. Смачного!