Традиційний білоруський холодник: смачний рецепт -

45 хв

6 порцій

198 ккал

0 / 5
Білоруський холодник на кефірі: рецепт холодника з буряка

Рецепт холодника/Смачно24

Смачно 24 підготував для вас зірку білоруської кухні – холодник з бурячком. Страва легка у приготуванні та чудово смакуватиме на обід. Гайда готувати разом! 

Інгредієнти

для страви
  • Вода

    500 мл

  • Зелена цибуля

    1 пучок

  • Кефір

    2 л

  • Лимонний сік

    за смаком

  • Молода картопля

    за смаком

  • Огірок

    2-3 шт.

  • Буряк

    2-3 шт.

  • Сіль

    за смаком

  • Кріп (зелень)

    1 пучок

  • Яйце

    за смаком

Рецепт приготування

1

Ретельно помийте буряк, почистіть від шкірки та збризніть олією. Запечіть буряк в духовці до готовності при температурі 160 градусів 35-40 хвилин. Готовий буряк натріть на дрібній тертці.

2

Відваріть картоплю та яйця до готовності в підсоленій воді. Огірок наріжте тонкою соломкою. Зелень помийте та дрібно наріжте.

3

В глибоку каструлю налийте кефір, додайте кип'яченої води та перемішайте.

4

Додайте до кефіру бурячок, огірок та заправте спеціями за смаком. Розлийте заготовку супу по тарілках.

5

Картоплю додайте до холодника, покладіть розрізане навпіл яйце та прикрасьте зеленню. Смачного!

Новини кулінарії