Як приготувати класичний бабагануш – рецепт закуски -

3 год

4 порції

189 ккал

0 / 5
Бабагануш – класичний рецепт закуски з баклажанів

Рецепт закуски з баклажана – бабагануш/Смачно24

Надзвичайно смачна закуска з баклажанів, яку ви сміло можете подавати як до святкового столу, так і до буденного. Найкраще бабагануш смакує з лавашем або турецькими коржиками.

Гайда готувати разом зі Смачно 24!

Інгредієнти

для страви
  • Баклажан

    1 кг

  • Білий кунжут

    50 г

  • Кінза

    20 г

  • Лаваш

    для подачі

  • Лимон

    1 шт.

  • Мелений чорний перець

    за смаком

  • Оливкова олія

    2 ст. л.

  • Сіль

    за смаком

  • Часник

    2 шт.

Рецепт приготування

1

Ретельно помийте баклажани, змастіть їх олією та запечіть до готовності в духовці не знімаючи шкірку на фользі. Готовий випечений баклажан охолодіть та зніміть шкірку.

2

В рецепті ви можете використати вже готову пасту тахіні, або приготувати її власноруч з кунжуту. Перебийте заздалегідь обсмажене насіння кунжуту в кутері або блендері до пастоподібного стану. Додайте 1-2 ч. л води та перемішайте.

3

Розімніть виделкою баклажани, збризніть лимонним соком перемішайте.

4

Вичавіть до овочевої маси часник, додайте пасту тахіні, дрібно нарізану зелень кінзи та посипте спеціями. Заправте бабагануш оливковою олією, перемішайте та подавайте до столу з лавашем. Смачного!

Новини кулінарії