Як приготувати класичний бабагануш – рецепт закуски -
3 год
4 порції
189 ккал
Рецепт закуски з баклажана – бабагануш/Смачно24
Надзвичайно смачна закуска з баклажанів, яку ви сміло можете подавати як до святкового столу, так і до буденного. Найкраще бабагануш смакує з лавашем або турецькими коржиками.
Гайда готувати разом зі Смачно 24!
Інгредієнти
-
Баклажан
1 кг
-
Білий кунжут
50 г
-
Кінза
20 г
-
Лаваш
для подачі
-
Лимон
1 шт.
-
Мелений чорний перець
за смаком
-
Оливкова олія
2 ст. л.
-
Сіль
за смаком
-
Часник
2 шт.
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте баклажани, змастіть їх олією та запечіть до готовності в духовці не знімаючи шкірку на фользі. Готовий випечений баклажан охолодіть та зніміть шкірку.
2
В рецепті ви можете використати вже готову пасту тахіні, або приготувати її власноруч з кунжуту. Перебийте заздалегідь обсмажене насіння кунжуту в кутері або блендері до пастоподібного стану. Додайте 1-2 ч. л води та перемішайте.
3
Розімніть виделкою баклажани, збризніть лимонним соком перемішайте.
4
Вичавіть до овочевої маси часник, додайте пасту тахіні, дрібно нарізану зелень кінзи та посипте спеціями. Заправте бабагануш оливковою олією, перемішайте та подавайте до столу з лавашем. Смачного!