Традиційні страви на Великдень: смачні рецепти -
16 квітня 2020
Смачно 24 підготував для вас смачні та традиційні страви на Великдень, які повинні бути на кожному столі у це світле свято!
Паска на жовтках
(2 порції)
Як приготувати паску на жовтках
Інгредієнти:
– 160 мл молока;
– 25 г дріжджів;
– 4 жовтки;
– 3 склянки борошна;
– 100 г цукру;
– 10 г ванільного цукру;
– дрібка солі;
– 3 ст. л масла;
– 150 г родзинок;
– цедра одного лимона.
У невеликій посудині з’єднайте тепле молоко, 1 ч.л цукру та дріжджі. Додайте 1/3 склянку борошна, ретельно перемішайте, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце.
Яєчні жовтки розітріть з цукром, сіллю та ванільним цукром. Додайте розтоплене вершкове масло та цедру лимона – перемішайте.
З’єднайте опару з масляно-яєчною масою – перемішайте. Просійте борошно через дрібне сито та поступово додавайте до маси – замісіть тісто.
Накрийте тісто харчовою плівкою та залишіть в теплому місці, щоб тісто підійшло.
Замочіть родзинки в кип'ятку, просушіть паперовим рушником та додайте до тіста – ще раз ретельно вимішайте тісто.
Змастіть форми для випікання олією та за бажанням присипте борошном. Заповніть форми для випікання паски тістом на 1/3 та змажте яєчним жовтком.
Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте паску 35-40 хвилин.
Домашня ковбаса на смальці
(1 порція)
Як приготувати домашню ковбасу
Інгредієнти:
– 500 г свинини;
– 500 г яловичини;
– 4 зубчики часнику;
– 300 г очищених кишок;
– 400 г смальцю;
– сіль за смаком;
– перець за смаком;
– тмин за смаком.
Напівжирну свинину і яловичину двічі пропустіть через м'ясорубку, додайте спецій та вичавлений часник – ретельно перемішайте. Накрийте фарш харчовою плівкою та поставте в холодильник на 3-4 години.
Попередньо промийте кишку, начиніть фаршем.
Розігрійте сковорідку зі смальцем та підсмажте ковбасу з обох сторін. Перекладіть ковбасу у деко та запікайте 30-40 хвилин до готовності при 180-190 градусах.
Рецепт домашнього шпондера у фользі
(1 порція)
Як приготувати домашній шпондер
Інгредієнти:
– 1 кг шпондера;
– 8 зубчиків часнику;
– сіль, перець за смаком;
– пряні спеції за смаком.
Ретельно помийте довгий шматок шпондера, натріть його сіллю та чорним перцем та залиште на ніч у гусятниці.
Зранку у власному соку, що утворився, доведіть до кипіння. Якщо забракне соку, долийте трохи води. Як тільки він закипатиме, відставте, щоб шпондер охолов та знову ставте на вогонь. Повторіть цю процедуру 3-4 рази.
Почистіть часник від лушпиння та нашпигуйте зубчиками шпондер, натріть улюбленими травами і спеціями та загорніть у фольгу.
Випікайте шпондер в духовці протягом години при 170-180 градусах. Не виймати готовий шпондер з фольги принаймні добу. Смачного!
Бурячки з хроном без оцту
(4 порції)
Як приготувати бурячки з хроном на Великдень
Інгредієнти:
– 2 кг буряків;
– 80 г хрону;
– сік одного лимона;
– 50 г цукру.
Ретельно помийте бурячки, зваріть їх до готовності (приблизно 2 години). Охолодіть бурячки, зніміть з них шкірку та натріть на дрібній тертці.
Почистіть хрін від шкірки та натріть на дрібній тертці. В мисці з’єднайте бурячки та хрін, заправте цукром та соком лимона – перемішайте до однорідної консистенції.
Готові бурячки з хроном можна зберігати в холодильнику до тижня часу. Смачного!
Домашня полядвиця в духовці
(6 порцій)
Як приготувати домашню полядвицю
Інгредієнти:
– 1-1,5 кг яловичої полядвиці;
– 8 зубчиків часнику;
– сіль, перець за смаком;
– спеції за смаком.
Довгий шматок яловичої полядвиці помийте, просушіть паперовим рушником та натріть сіллю і перцем.
Залишіть полядвицю у гусятниці на ніч.
Ножем зробити повздовжні отвори, в які встроміть зубчики часнику, трохи додайте води та поставте на півтори години на малий вогонь.
Зніміть кришку з гусятниці, розігрійте духовку до 180-190 градусів та випікайте ще 30 хвилин до готовності. Охолодіть полядвицю та смакуйте!