Традиційні страви на Великдень: смачні рецепти -

16 квітня 2020

Традиційні українські страви на Великдень 2020 – рецепти з фото

Смачно 24 підготував для вас смачні та традиційні страви на Великдень, які повинні бути на кожному столі у це світле свято!

Паска на жовтках

(2 порції)

Паска на жовтках рецепт

Як приготувати паску на жовтках

Інгредієнти:
 – 160 мл молока;
 – 25 г дріжджів;
 – 4 жовтки;
 – 3 склянки борошна;
 – 100 г цукру;
 – 10 г ванільного цукру;
 – дрібка солі;
 – 3 ст. л масла;
 – 150 г родзинок;
 – цедра одного лимона.

У невеликій посудині з’єднайте тепле молоко, 1 ч.л цукру та дріжджі. Додайте 1/3 склянку борошна, ретельно перемішайте, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце.

Яєчні жовтки розітріть з цукром, сіллю та ванільним цукром. Додайте розтоплене вершкове масло та цедру лимона – перемішайте.

З’єднайте опару з масляно-яєчною масою – перемішайте. Просійте борошно через дрібне сито та поступово додавайте до маси – замісіть тісто.

Накрийте тісто харчовою плівкою та залишіть в теплому місці, щоб тісто підійшло.

Замочіть родзинки в кип'ятку, просушіть паперовим рушником та додайте до тіста – ще раз ретельно вимішайте тісто.

Змастіть форми для випікання олією та за бажанням присипте борошном. Заповніть форми для випікання паски тістом на 1/3 та змажте яєчним жовтком.

Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте паску 35-40 хвилин.

Домашня ковбаса на смальці

(1 порція)

домашня ковбаса рецепт

Як приготувати домашню ковбасу

Інгредієнти:
 – 500 г свинини;
 – 500 г яловичини;
 – 4 зубчики часнику;
 – 300 г очищених кишок;
 – 400 г смальцю;
 – сіль за смаком;
 – перець за смаком;
 – тмин за смаком.

Напівжирну свинину і яловичину двічі пропустіть через м'ясорубку, додайте спецій та вичавлений часник – ретельно перемішайте. Накрийте фарш харчовою плівкою та поставте в холодильник на 3-4 години.

Попередньо промийте кишку, начиніть фаршем.

Розігрійте сковорідку зі смальцем та підсмажте ковбасу з обох сторін. Перекладіть ковбасу у деко та запікайте 30-40 хвилин до готовності при 180-190 градусах.

Рецепт домашнього шпондера у фользі

(1 порція)

рецепт домашнього шпондера

Як приготувати домашній шпондер

Інгредієнти:
 – 1 кг шпондера;
 – 8 зубчиків часнику;
 – сіль, перець за смаком;
 – пряні спеції за смаком.

Ретельно помийте довгий шматок шпондера, натріть його сіллю та чорним перцем та залиште на ніч у гусятниці.

Зранку у власному соку, що утворився, доведіть до кипіння. Якщо забракне соку, долийте трохи води. Як тільки він закипатиме, відставте, щоб шпондер охолов та знову ставте на вогонь. Повторіть цю процедуру 3-4 рази.

Почистіть часник від лушпиння та нашпигуйте зубчиками шпондер, натріть улюбленими травами і спеціями та загорніть у фольгу.

Випікайте шпондер в духовці протягом години при 170-180 градусах. Не виймати готовий шпондер з фольги принаймні добу. Смачного!

Бурячки з хроном без оцту

(4 порції)

рецепт цвіклі

Як приготувати бурячки з хроном на Великдень

Інгредієнти:
 – 2 кг буряків;
 – 80 г хрону;
 – сік одного лимона;
 – 50 г цукру.

Ретельно помийте бурячки, зваріть їх до готовності (приблизно 2 години). Охолодіть бурячки, зніміть з них шкірку та натріть на дрібній тертці.

Почистіть хрін від шкірки та натріть на дрібній тертці. В мисці з’єднайте бурячки та хрін, заправте цукром та соком лимона – перемішайте до однорідної консистенції.

Готові бурячки з хроном можна зберігати в холодильнику до тижня часу. Смачного!

Домашня полядвиця в духовці

(6 порцій)

рецепт домашньої полядвиці

Як приготувати домашню полядвицю

Інгредієнти:
 – 1-1,5 кг яловичої полядвиці;
 – 8 зубчиків часнику;
 – сіль, перець за смаком;
 – спеції за смаком.

Довгий шматок яловичої полядвиці помийте, просушіть паперовим рушником та натріть сіллю і перцем.

Залишіть полядвицю у гусятниці на ніч.

Ножем зробити повздовжні отвори, в які встроміть зубчики часнику, трохи додайте води та поставте на півтори години на малий вогонь.

Зніміть кришку з гусятниці, розігрійте духовку до 180-190 градусів та випікайте ще 30 хвилин до готовності. Охолодіть полядвицю та смакуйте!

Новини кулінарії